zaterdag 8 februari 2020

Van 7 in '19 naar 8 in '20

Donderdag 6 februari 2020
Cover van het Kerst- en Jaarwisselingsfotoboekje 2012-2013














Mijlpaal van zeven jaar Nijkleaster
Het is al weer zeven jaar geleden dat onze Stifting Nijkleaster in het Friese Jorwert is begonnen met haar kloosteractiviteiten. Op 27 oktober 2019 hebben we derhalve de eerste zeven bestaansjaren van Nijkleaster in groten getale gevierd in onze Jorwerter kloosterkerk, de Sint-Radboudkerk.
Dit betekende derhalve dat we ultimo 2019 de eerste zeven bestaansjaren afsloten, en aanvang 2020 de tweede beleidsperiode van de volgende zeven jaren met het achtste bestaansjaar aanvingen.
Dat heuglijke feit wilden we als bestuur van Stifting Nijkleaster op bescheiden schaal enige luister bijzetten. Maar hoe doe je dat dan ter gelegenheid van bijvoorbeeld de feestdagen rond het Kerstfeest van 2019 en de jaarwisseling van 2019 naar 2020?
We hadden in oktober 2019 dus bij de eerste zeven jaren Nijkleaster al feestelijke stilgestaan tijdens de (ver)Jaardag van Nijkleaster, en om alle hardwerkende vrijwilligers van Nijkleaster te bedanken voor het vele en het goede vrijwilligerswerk dat zij allen doen voor Nijkleaster, werd het idee geopperd om al die vaste vrijwilligers een collectors item van Nijkleaster aan te bieden in de vorm van een handzaam Nijkleaster-fotoboekje.

Tige tank
Zo gezegd, zo gedaan, dus in de periode van Kerst & Jaarwisseling kregen alle vrijwilligers van Nijkleaster als dank voor hun passie en inzet een prachtig fotoboekje thuisgezonden, dat een beknopte weergave is van de eerste zeven jaren van Nijkleaster.
Uiteraard worden al die vrijwilligers bedankt voor hun goede werken, ongeacht of het gaat om wie musiceert, de boekhouding doet, gasten ontvangt, de vloeren dweilt, van alles organiseert, koffie schenkt, of mooie woorden spreekt die mensen goed doen.
Iedereen draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan de goede werken van Nijkleaster, dus ook iedereen verdient die grote dank.
Dit mooie fotoboekje bevat dichtregels van gesproken en gezongen Nijkleaster-woorden, en bevat schitterende foto's van zeven jaar Nijkleaster, waarmee op treffende wijze wordt gevisualiseerd wat Nijkleaster is, en wat Nijkleaster betekent voor haar medewerkers en gasten.

Geen opmerkingen: