woensdag 25 december 2019

Kerstmusical 'Geen Stille Nacht" in Stiens

Woensdag 25 december 2019 
Musicalkoor van wijzen, engelen, herders en gasten van Herberg De Stilte

















Kerstmusical
Met de kinderen van Aksana & Pasja gaan we vanmorgen naar de tweede uitvoering van de Kerstmusical 'Geen Stille Nacht', in de Grote of Sint-Vituskerk van Stiens, uitgevoerd door de kinderen van de Protestantse Gemeente van Stiens.
De musicalsterren huppelen nog rondom de kerk, en bij de ingang worden we verwelkomd door twee in herauten in rood kostuum.
Binnen is de kerkzaal ingericht met een groot musical-podium, en overal hangt prachtige Kerstversiering.
In een uitverkochte kerkzaal worden alle gasten hartelijk welkom geheten, en krijgen we een korte introductie op de musical die we straks zullen gaan zien en beleven. Met een luid applaus worden alle musical-sterren vervolgens verwelkomd, als zij de zaal betreden.

Geen stilte in Herberg De Stilte
Wij kijken eerst naar de opening van de nieuwe dorpsherberg. Iedereen is blij met deze mooie herberg, en er zijn al veel gasten die hier vannacht hun nacht in alle stilte willen doorbrengen in Herberg De Stilte.
De herbergier met Maria & Jozef
Maar stil wordt het niet, en blijft het niet, want aan het eind van de dag komt een zekere Jozef met een 'veel te dikke' (zwangere) vrouw aankloppen bij de herberg om hier te kunnen overnachten. Helaas, er is geen plaats meer in de herberg, maar achter in de stal is nog wel een plek om te slapen, dus als jullie even willen tekenen voor de ontvangst van twee dekens, dan mag je daar de nacht doorbrengen.
De nacht valt en de gasten van de herberg zijn in diepe slaap als hun nachtrust wordt verstoord door diezelfde Jozef, die komt vragen of hij nog een emmer water en een klein dekentje kan krijgen. Jozef verdwijnt weer achter in de stal, met zijn attributen, en het wordt weer stil in de herberg.
Wederom wordt de nachtrust verstoord. Een groep herders meldt zich bij de herberg, op zoek naar een kind dat hier in het dorp zou zijn geboren, een speciaal Kind. De mensen in de herberg weten van niets, maar adviseren de herders om hun schapen even achter in de stal te stallen, dan kunnen ze verder op zoek in het dorp naar dat speciale Kind.
De wijze magiërs uit het oosten
Nogmaals worden de herberggasten uit hun slaap gehaald. Nu door een stel magiërs uit het oosten, die ook al op zoek zijn naar een speciaal kind.
Zo langzamerhand komt wel het besef bij de gasten van de herberg dat dit een toch wel heel speciale nacht is geworden. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat er in de stal achter de herberg namelijk een baby is geboren, dat speciale Kind, waarnaar herders en magiërs op zoek waren, en waarvan de engelen zongen.
Het engelenkoor
Het verhaal van de geboorte van het kindje Jezus wordt door middel van een mooie rolverdeling prachtig verteld en gespeeld door de kindersterren.
Tussen de verhalende delen door worden door de kinderen veel Kerstliedjes gezongen, en als publiek zijn we uitgenodigd om dan vooral mee te zingen met de musicalsterren.
Zo luisteren we naar en zingen we mee met:

  • Ons mooie dorp;
  • Stille nacht, heilige nacht;
  • Er is een kindeke geboren op aard;
  • De herdertjes lagen bij nachte;
  • Ga je mee op zoek naar het koningskind?
  • Midden in de winternacht;
  • Knoop het in je oren, Jezus, de koning van je hart is in Betlehem geboren, het begin van een nieuwe start.

Met veel enthousiasme wordt ook het slotlied van de musical ontvangen, waarna een staand en uitbundig applaus voor alle medewerkers van deze schitterende Kerstmusical.

Geen opmerkingen: