zondag 10 november 2019

Een nieuw begin

Vrijdag 8 november 2019 
Cover van de Veertigdagenkalender 2019

Veertigdagenkalender 2019
De commissie voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking van het Friese Franeker en de PKN-gemeente van Bitgum, Bitgummole, Marsum en Ingelum hebben voor de bezinningstijd voorafgaande aan het Paasfeest van 2019 de 'Veertigdagenkalender 2019' uitgegeven, met als thema: 'Een nieuw begin'. Daarmee sluit deze kalender thematisch aan bij de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie.

Fonds voor missie
Van mijn collega Adalgard kocht ik voorafgaande aan deze 40-dagentijd een exemplaar van die Veertigdagenkalender, om daaruit in de Veertigdagentijd elke dag de aangegeven tekst aan tafel na de avondmaaltijd ter overdenking te lezen.
De opbrengst van deze kalenderverkoop was voor de uitzending van Eman & Hillie Telaumbanua-Veneman en hun gezin, voor wie de voorbereiding op hun toekomstige missie reeds is begonnen.

Een nieuw begin maken
De dagteksten in deze Veertigdagenkalender 2019 vragen om bezinning. Deze bezinningskalender bevat voor elke dag een gedicht, een recept, een spreuk, een overweging, een cartoon, of een andere tekst.
Met deze kalender leefden wij naar Pasen toe; het feest van een nieuw begin. Jezus' liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken. En dat we Zijn liefde mogen delen met anderen dichtbij en ver weg, zodat ook anderen een nieuw begin kunnen maken.

Thema's van dagteksten

  • Wij mogen hier opnieuw beginnen.
  • Een nieuwe morgen.
  • Elke dag is een nieuw begin.
  • Naar een nieuwe aarde.
  • Je moet dit eens proberen.


Soms moet je een paar stappen terug doen
om een aanloop te kunnen nemen
voor de sprong naar een nieuw begin.

Geen opmerkingen: