woensdag 16 oktober 2019

Feestbanket voor tien jaar Túnmanswente in Koarnjum

Woensdag 16 oktober 2019
Draaiend rad bij het jubileumfeest van de Túnmanswente in Koarnjum



















10-jarig jubileum
Het is inmiddels al weer tien jaar geleden dat de Túnmanswente in het Friese Koarnjum haar deuren opende (in 2009).
Het huis naast Martenastate moest vooraf flink worden verbouwd, maar het restaurant, het Bêd & Brochje (B&B), de winkel en ook de theetuin waren op een gegeven moment klaar voor het publiek.
In die afgelopen tien jaren is er van alles gedaan in de Túnmanswente. Zo werd er geleerd door bijvoorbeeld studenten van het Friesland College en van Nordwin College, werd er gelogeerd, gegeten, gedronken en vergaderd door allerlei gasten, en werden hier ook huwelijken gesloten.

4-gangen banket
Dit tienjarig bestaan is een goede reden voor een jubileumfeest. Het plan werd opgevat om een smakelijke en gezellige avond te organiseren, en om daarin de studenten van de opleiding 'Fastservice & Catering' van het Friesland College uit te nodigen om voor deze avond een feestelijk viergangen banket te organiseren.
Dat plan werd op de kaart gezet, en zo kregen we een uitnodiging om dit heuglijke jubileumfeest vanavond met vele andere genodigden mee te vieren.
Als de vrijwilligers van de Túnmanswente samen met zoveel studenten van het Friesland College er alles aan doen om er een smaakvolle avond van te maken, kunnen wij niet achterblijven, dus Durkje en ik zijn vanavond te gast bij het jubileum van de Túnmanswente.

Binnen en buiten feest
Bij aankomst bij de Túnmanswente valt ons de grote witte feesttent op, die tegen deze mooie accommodatie aan is geplaatst. Hier worden alle feestgangers met een welkomstdrankje ontvangen, en kunnen we buiten en/of binnen elkaar ontmoeten.
Tussen half zes en zes uur zijn de meesten van de tientallen gasten wel gearriveerd, worden we allen welkom geheten en wordt uitgelegd wat op hoofdlijnen het programma van deze feestelijke avond is.
Daarna kunnen buiten in de tent en binnen in de winkel achtereenvolgens de vier gerechten van het viergangenmenu worden afgehaald, om daar binnen of buiten van te genieten.
Tussen de maaltijdgangen door worden lootjes verkocht, en vallen er in de feesttent allerhande gesponsorde prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin.

Culinair en muzikaal feest
De opzet van dit lopend banket maakt dat mensen elkaar binnen en buiten gemakkelijk kunnen ontmoeten, en de combinatie van heerlijke maaltijdcomponenten, de enthousiaste bediening door studenten en vrijwilligers, de muziek van de jazzband binnen en de vrolijke sfeer die onder de genodigden heerst, maken dat het een geslaagde feestavond wordt.
Chapeau voor alle vrijwilligers en studenten, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van deze mooie avond in de Túnmanswente van Koarnjum.

Geen opmerkingen: