zaterdag 31 augustus 2019

Afscheid van het Bestuur van het Nederlands Bijbelgenootschap

Dinsdag 27 augustus 2019 
Afscheidsfoto van het NBG-bestuur met voorzitter Karin van den Broeke

















Inzet voor het NBG

Aan alles komt eens een keer een eind. Zo ook aan mijn lidmaatschap van het bestuur van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), gevestigd in Haarlem.
Na enkele jaren lid te zijn geweest van het Regioteam Noord van het NBG en vanaf de start enkele jaren lid van het Landelijk Beraad en tegelijk ook van de landelijke Ledenraad van het NBG, trad ik ruim tien jaar geleden toe tot het bestuur van het Nederlands Bijbelgenootschap.
Na de eerste zittingsperiode van vijf jaar werd ik door de Ledenraad van het NBG herbenoemd tot bestuurslid, en toen in mei 2019 ook die tweede zittingsperiode ten eind kwam, heb ik de statutair maximale zittingstermijn voltooid, en was het tijd om afscheid te nemen als bestuurder van het NBG.

Afscheid van het NBG-bestuur en -management
Het officiële afscheid van het NBG vindt vandaag plaats, bij de afsluiting van de tweedaagse bestuurdersconferentie, die plaatsvindt in Huize Koningsbosch in het Noordhollandse Castricum.
Aan de afscheidslunch ter gelegenheid van mijn afscheid nemen zowel de verenigingbestuurders als de leden van het management team deel.
De afscheidsspeech namens het management en de medewerkers van het NBG wordt verzorgd door Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het NBG. Rieuwerd wijst er onder andere op dat de afgelopen jaren voor het verenigingsbestuur en voor het NBG betekenisvolle jaren zijn geweest, waarin belangrijk beslissingen zijn genomen over het NBG en over haar bijbelwerk.
Namens het verenigingsbestuur wordt de afscheidstoespraak verzorgd door Karin van den Broeke, voorzitter van het bestuur van het NBG. Namens het NBG krijg ik een bijzondere uitgave van het NBG aangeboden, als dank voor de jarenlange inzet voor het Nederlands Bijbelgenootschap en voor het Vlaams Bijbelgenootschap, zoals de beide organisatie-onderdelen voor Nederland en België momenteel heten. En Durkje - die er ook bij is genodigd - krijgt namens het NBG een prachtig boeket bloemen.
Daarna krijg ik de gelegenheid om enkele woorden bij het afscheid te richten tot de leden van het management team en van het verenigingsbestuur.


Zegenrijk werk
Dankbaar blikken we terug de jaren waarin we met elkaar hebben gewerkt aan het nationale en internationale bijbelwerk van het NBG, waarin het goede samenspel van de professionele beroepskrachten en de waardevolle vrijwilligers van het NBG van doorslaggevende betekenis zijn geweest voor het vele en goede bijbelwerk dat het NBG in de afgelopen jaren wereldwijd heeft verricht. Ik beschouw het als Gods Zegen dat ik daar al die jaren een bijdrage aan heb mogen leveren, en hoop dat Gods Geest ook nog lang mag blijven doorwerken in de harten van al die mensen - dichtbij en veraf - die op enige wijze in contact zijn gekomen met het Woord van God en met het vele en goede bijbelwerk van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Geen opmerkingen: