vrijdag 5 juli 2019

Aldo Adema exposeert in NHL Stenden Art Gallery

Donderdag 4 juli 2019
Drie olieverfschilderijen van Aldo Adema in Stenden Art Gallery
Schilderijen-expositie
Tot en met 8 oktober 2019 exposeert kunstschilder Aldo Adema (1966) enkele van zijn olieverfschilderijen in de NHL Stenden Art Gallery van NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden.
Deze publiek toegankelijke expositieruimte bevindt zich op de begane grond achter het Auditorium van ons Leeuwarder hogeschoolgebouw aan de Rengerslaan 8.
NHL Stenden Hogeschool organiseert deze expositie in samenwerking met het Leeuwarder Kunstbureau Art Connection.

Van grootvader op kleinzoon
Aldo Adema is de kleinzoon van de kunstschilder/beeldhouwer G.J. Adema, die in Leeuwarden bekendheid verwierf met zijn standbeeld van de Friese stamboek-koe 'Us Mem'.
Na het zien van een overzichtstentoonstelling over het werk van zijn grootvader, begon het bij Aldo te kriebelen. Het riep herinneringen op aan zijn opa, werkend in zijn atelier, met de geur van olieverf. en werken met je handen. Dat is wat Aldo ook wilde.

Jaaroverzicht van portretteren
In het voorjaar van 2018 trekt Aldo Adema de stoute schoenen aan en begint portretten te maken. Dat is namelijk wat hij wilde.
Als een bezetene ging hij ermee aan het werk: oefenen, oefenen, oefenen, en naast zijn werk zo'n twintig uren per week schilderen was meer regel dan uitzondering.
Bij elk volgend portret leerde hij er weer dingen bij, en langzamerhand kreeg hij steeds een beetje meer grip op het proces van portretschilderen.
Zijn 'reis' als schilder is nog maar net begonnen, en Aldo Adema geeft zelf aan dat zijn stijl van schilderen zich nog verder moet ontwikkelen, maar het begin is er in elk geval.
De olieverfschilderijen die momenteel in de NHL Stenden Gallery tentoongesteld hangen, zijn alvast de vruchten van ruim een jaar schilderen. Wat hier hangt, is dus een eerste overzicht van het werk van zijn eerste jaar als portretschilder.

Geen opmerkingen: