vrijdag 21 juni 2019

Nieuwe pelgrims op het Jabikspaad

Maandag 17 juni 2019
Pelgrims Lies & Ger klaar voor vertrek vanuit Refugio Ultreia FeinsumPylgerje fan Sint Jabik nei Feinsum

Gisteravond arriveerden twee wandelaars bij onze Refugio Ultreia Feinsum, nadat zij vanuit Sint-Jacobiparochie over het Jabikspaad naar Feinsum waren gelopen, over een afstand van 21 kilometer.
Het zijn de nieuwe pelgrims Lies & Ger, die gisterochtend hun eerste stappen hebben gezet op het Fries-Overijsselse Jabikspaad, het pelgrimspad richting Santiago de Compostela. De eerste dagetappe vond plaats bij mooi weer, waarbij het Jabikspaad hen vanaf De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie voerde langs Zwarte Haan, de Waddenzeedijk, Nieuwe Bildtzijl en Oude Bildtzijl, om tenslotte via de Hege Hearewei ons dorp Feinsum binnen te wandelen.
We maken kennis met elkaar, en luisteren naar het verhaal over de ervaringen van hun eerste - geslaagde - dag op het pelgrimspad.

Pylgerje fan Feinsum nei Wurdum
Na een goede nachtrust in de pelgrimskamer van onze refugio zijn deze twee nieuwe pelgrims klaar voor de volgende wandeldag. We beginnen gezamenlijk met een goed ontbijt, en na dit gezellig verblijf in onze refugio nemen we afscheid van elkaar, en lopen ze vóór ons huis weer terug naar de Hege Hearewei, om het Jabikspaad via de Hyltsjebrêge over It Kanael te vervolgen, richting Britsum, Koarnjum, Jelsum, Ljouwert en Goutum, naar Wirdum, het eindpunt van hun tweede dag-etappe.
Aanstaande zaterdag hoopt het pelgrimsechtpaar de laatste etappe van het Jabikspaad te wandelen, om dan aan te komen in de Overijsselse bedevaartsstad Hasselt.
We hopen dat ze mooie wandeldagen zullen beleven op het Jabikspaad, en dat er nog vele kilometers daarna zullen volgen over de prachtige pelgrimspaden richting Santiago de Compostela.

Geen opmerkingen: