zaterdag 22 juni 2019

Geef niet op!

Zaterdag 22 juni 2019

Open Deur
Enkele weken geleden kregen Durkje en ik het verzoek om een kort artikel te schrijven voor het maandblad 'Open Deur', het magazine over vragen van geloven en leven, voor mensen binnen en buiten de kerken.

Nieuw Geloven
Het betreffende juni-nummer heeft als thema 'Nieuw Geloven'.
Ons werd gevraagd een persoonlijk verhaal te schrijven over onze pelgrimstochten, over wat wij daar op weg ontdekten & herontdekken, vonden & terugvonden, of wat ons een nieuwe blik en/of ervaring gaf.

Verhalen van ervaren
De uitdaging bij het schrijven van slechts één pagina van zo'n tijdschrift is dan om je te beperken. Als je enkele pelgrimstochten hebt volbracht, en overloopt van verhalen, moet je bij het schrijven van zo'n artikel keuzes maken, iets wat we overigens onderweg richting Santiago de Compostela meer dan eens hebben moeten doen.
Uiteindelijk hebben we gekozen voor enkele thema's, om dáár een kort verhaaltje bij te vertellen, kort iets van onze ervaringen te delen, en af te sluiten met wat het pelgrimeren ons in de doorontwikkeling van ons geloven óók heeft gebracht.

Leestip
Het inmiddels gepubliceerde artikel staat hierboven afgebeeld. Om het iets comfortabeler te kunnen lezen, helpt het om met de muis te klikken op die pagina, waarna het artikel iets groter in beeld komt.

Geen opmerkingen: