dinsdag 21 mei 2019

Mooi langs het Rienkspaad

Vrijdag 10 mei 2019
Pootaardappelruggen langs het RienkspaadUniek
Van de dertien pelgrimsdagen in de afgelopen twee weken van onze meivakantie-pelgrimage op de Portugees-Spaanse Camino Portugu├ęs hebben we elke dag genoten van alle natuur, geschiedenis, cultuur, flora & fauna, van de vele pelgrims uit allerlei landen, en van die gastvrije Portugezen en Spanjaarden.
Dat is heel mooi en voor ons zo uniek, omdat geen pelgrimstocht gelijk is.

Bijzonder
Toch is het vaak zo dat je eigen leefomgeving ook heel veel moois heeft te bieden. Juist omdat het voor jou zo alledaags gewoon is, is het nog wel eens een uitdaging om juist dat gewone als heel bijzonder te leren zien.
Op deze prachtig (nog) zonnige avond in mei maken Durkje en ik na het avondeten bij aanvang van dit weekend een mooie avondwandeling over onder andere een deel van het Rienkspaad, dat tegenover onze woning in Feinsum ligt.
Een wandeling met aan weerszijden van de paden de vele nog maar pas bewerkte akkers.
Ten oosten van het Rienkspaad nabij de Langedyk bij Oude Leie vallen de lange rechte pootaardappelruggen op, die vandaag - en ook nog vanavond - als kaarsrechte lijnen door het land worden getrokken.

Kaarsrechte pootaardappelruggen langs Rienkspaad en Langedyk
En verderop, tussen het Rienkspaad en de Slachtedyk ten oosten van Onze Lieve Vrouwenparochie, zien we ook pootaardappelruggen, echter niet zo hoekig en rechtlijnig als de andere, maar met ronding en bochtenwerk.
Wat is nu gewoon, en wat is bijzonder?

Daar bij die molen
En als je dan halverwege deze korte avondwandeling even rustig wilt genieten van de ondergaande zon, dan is het bankje bij de Slagdykstermolen een mooie plek om in het licht van de laatste zonnestralen even te genieten van deze schitterende molen en van dit prachtige Friese boerenland.
Rustpunt bij de mooie Slagdykstermolen

Geen opmerkingen: