maandag 17 december 2018

Masters Graduation Ceremony 2018 @ NHL Stenden University of Professional Education

Vrijdag 14 december 2018 
Feestelijk fotograferen van 56 nieuwe Masters van NHL StendenDiploma-uitreiking

Eenmaal per jaar - medio december - vindt binnen NHL Stenden Hogeschool de diploma-uitreiking plaats van de twee verwante HBO-Master-opleidingen 'International Leisure, Tourism and Events Management' en 'International Hospitality and Service Management'.
Vandaag is het weer zover, en zullen maar liefst 56 afgestudeerden van deze twee opleidingen hun getuigschrift in ontvangst mogen nemen. Dat vindt vanmiddag plaats in het Auditorium van ons hogeschoolgebouw te Leeuwarden, in het bijzijn van een grote groep naaste familie en goede vrienden.

Graduation Day
De afgestudeerden van deze twee opleidingen zijn afkomstig uit een groot aantal landen, wereldwijd, zoals bijvoorbeeld: Vietnam, Nederland, China, Duitsland, Zuid-Afrika, Griekenland, etc. Eén van de afgestudeerden is de voormalige management-assistent Irene Louw, die ons binnen het bestuursstafteam voor Quality Assurance van voorheen Stenden Hogeschool een jaar lang heeft ondersteund in onze werkzaamheden op het gebied van interne en externe kwaliteitszorg. Ik woon deze 'Graduation Day' dan ook graag bij, om samen met Irene en haar familie, en met al die andere afgestudeerden - waaronder ook enkele (andere) hogeschool-collega's - en hun geliefden deze heuglijke gebeurtenis mee te vieren.
Voordat de diploma-uitreiking aanvangt, komen alle afgestudeerden samen met hun docenten bijeen in de grote ontvangsthal van de hogeschool, voor het jaarlijkse groepsportret. Zo wordt elk jaar weer een mooie foto toegevoegd aan de portretten-galerij van de voorgaande jaren.

Speeches
Presentator van de 'Graduation' in het Auditorium is onze hogeschool-collega Ran Zhang. Na zijn hartelijke verwelkoming nodigt hij de beide programma managers (Tjeerd Zandberg en Hanny Kadijk) van de beide Master-opleidingen uit voor een openingsspeech. Tjeerd Zandberg: "This is de start of the rest of your life" & "This is the day preparing you for de world". De afgestudeerden op de voorste banken wordt gevraagd te gaan staan, zich om te keren naar al die mensen in de zaal, om vervolgens hartelijk te applaudiseren voor alle genodigden, want dit zijn hun geliefde familie en naaste vrienden die in veel gevallen de nodige en gewenst en gewaardeerde support hebben gegeven tijdens hun studie.
Daarna wordt voormalig Academy Director Craig Thompson naar voren gevraagd, om hem te bedanken voor zijn inzet ten behoeve van de verdere uitbouw van deze kwalitatief hoogstaande Master degree. Craig geeft aan trots te zijn op het feit dat de aanwezige afgestudeerden afkomstig zijn uit zoveel verschillende landen. Hij prijst hen voor het feit dat ze het als student binnen onze opleidingen zo goed hebben gedaan. Craig: "This qualification prepares you for a wonderfull future. You can make the difference every day. Make sure that your decisions will be positive".

Awards
Daarna komt Sarah Rawlinson op het podium. Ze is Head of Centre of Contemporary Hospitality and Tourism van The University of Derby. Zij mag één van de afgestudeerden - Laura Velten - wegens haar verdienstelijk studeren een Award van de universiteit uitreiken.
Volgende spreker is Marco ten Hoor, de nieuwe Academie Directeur van de Leeuwarder hotelschool-opleidingen. Hij meldt dat een andere student - Hester Visser - met haar afstudeerscriptie inmiddels is onderscheiden met de Van Welderen Rengers prijs.
En dan is het tijd voor de feestelijke uitreiking van alle diploma's. De afstudeerbegeleiders van beide opleidingen komen één voor één naar voren - samen met hun afgestudeerden - om aan die 'new graduates' met korte maar persoonlijke bewoordingen de diploma-uitreiking feestelijk te laten plaatsvinden. Begeleiders die er vandaag helaas niet bij kunnen zijn, spreken hun afgestudeerden - onder andere vanuit Zuid-Afrika - met korte filmbeelden vanaf het projectiescherm toe.
Indrukwekkend is het moment waarop één van de begeleiders memoreert dan één van de aanwezige Chinese studentes te kennen heeft gegeven dat ze als dank voor het feit dat haar ouders en grootouders haar studie hier in Nederland mogelijk hebben gemaakt, zij nu terug zal gaan naar China om daar nu in de komende jaren voor haar grootouders en ouders te kunnen gaan zorgen.

Complimenten
Dat presentator Ran Zhang even daarna als pianist vanaf het podium op de piano een kort muzikaal intermezzo ten gehore geeft - een 'sentimental' - past hier heel goed bij.
Na deze gevoelige noot gaat de 'Graduation' verder met de volgende afgestudeerden. Iedere afstudeerbegeleider doet dat kort, maar wel op geheel eigen wijze, zoals Ran, die dat voor enkele afgestudeerden in humoristisch en raak-typerende dichtvorm doet.
Mooi is om vanmiddag te horen dat ook docenten in de afgelopen jaren veel van deze afgestudeerden hebben geleerd, in de tijd die zij samen als docent en student met elkaar optrokken. Onderwijzen en leren doe je dus samen, en beiden. Iets dat mij bijzonder aanspreekt.
Irene Louw, MILTEM
Dan is ook het moment aangebroken dat onze collega Irene Louw wordt toegesproken door haar afstudeerbegeleider Sarike van Slooten, en dat ook zij haar felbegeerde en welverdiende Master degree in ontvangst mag nemen.
Aan het eind van het middagprogramma worden nog enkele studenten terug gevraagd op het podium, om hen te onderscheiden met een bijzondere vermelding wegens uitmuntend (af)studeren.
En dan zijn het twee afgestudeerden - één van beide opleidingen - die met een duo-speech samen deze feestelijke bijeenkomst afsluiten, alvorens presentator Ran Zhang met woorden van dank en waardering voor alle medewerkers van deze middag deze diploma-uitreiking afsluit.
En daarna is er volop gelegenheid om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje uitgebreid te feliciteren, te bedanken en te complimenteren, om tegen het avonduur afscheid van elkaar te nemen.

Geen opmerkingen: