zondag 18 november 2018

Lifenote brengt Eenheid naar Stiens

Zondag 18 november 2018 
De jongerenband Lifenote in De Hege Stins van Stiens


Themadienst
De Gemeentedienst van vanavond in De Hege Stins te Stiens wordt georganiseerd door de Evangelisatie- en Zendingscommissie van de Protestantse Gemeente van Stiens. Voor deze avonddienst heeft de commissie Lifenote uitgenodigd.
Lifenote is een christelijke jongerenband, bestaande uit zes jongeren, die hun gezamenlijke passie voor muziek en voor God bij elkaar brengen. We hebben Lifenote al enkele malen eerder gehoord en gezien, onder andere in De Hege Stins in Stiens en bij Omrop Fryslân in Leeuwarden.

Thema Eenheid
Rond het thema 'Eenheid' brengt Lifenote een door hen geheel verzorgde dienst, waarin alles op elkaar is afgestemd. In deze avondkerkdienst wisselen luisterliedjes, samenzang, bijbellezingen, gebeden en verrassende elementen elkaar goed af. Daarbij blijft de waarde van de blijde boodschap van het evangelie intact.
Eén van de verrassende elementen in deze dienst is de Hokjes-quiz, waarbij de kerkgangers de vraag krijgen om te raden van welk kerkgenootschap de vier quiz-kandidaten op het podium afkomstig zijn.
Er wordt geluisterd, meegezonden, gebeden, uit de Bijbel gelezen en door Lifenote bovenal met veel passie gezongen.

Zegen en muziek met passie
De jongerenband sluit af en zendt ons uit met een op het podium in halve kring gezongen zegenbede.
Daarna volgen nog twee toegiften, waarin maar eens weer blijkt met hoeveel enthousiasme en passie de band de boodschap van heil en zegen mee wil geven aan de kerkgangers. Resultaat is dat pas na de allerlaatste instrumentale en vocale muziekklanken de kerkbezoekers de kerkzaal verlaten, om in de ontvangsthal nog even eendrachtig na te genieten onder het genot van een kop koffie of thee.

Geen opmerkingen: