zondag 2 september 2018

Barren yn Sumar & Easterbarren yn Eastermar

Zaterdag 1 september 2018 
Opening van de familiedag door Durkje in Klein ZwitserlandFamiliedag De Jong
De jaarlijkse familiedag van Durkje haar familie, die dit jaar door Durkje en mij is georganiseerd, vindt vandaag plaats bij en in partycentrum-restaurant Klein Zwitserland nabij het Friese Sumar. Van heinde en verre komen de 42 familieleden van vier generaties vandaag naar deze locatie aan het Burgumer Mar,
Na de ontvangst en de plenaire openingstoespraak is er op dit recreatieterrein voor iedereen wel iets te doen. Strandspelen, een kinderboerderij, de speeltuin, een zwembad met speelparadijs, spelevaren op het meer, en rond het middaguur een lunch op het terras of een picknick op de speelweide bij het meerstrand; het kan allemaal.

Elske DeWall
Easterbarren
Voor wie dat wil, is er 's middags enkele uren de gelegenheid om het recreatiepark te verlaten om een bezoek te brengen aan de 18e editie van het straatfestival Easterbarren in Eastermar, verderop aan het meer.
Om 14.30 uur wordt dit straatfestival geopend met een optreden van de Friese singer-songwriter Elske DeWall, die op het dorpsplein op het hoofdpodium een aantal liedjes zingt, waaronder de plein-meezinger 'In nije dei':Grytz & Grize
Daarna verspreidt het publiek zich over dit mooie Fries dorp, en wordt in gelegenheid gesteld om langs alle andere podia en attracties in het dorp te gaan, om op deze zonnige dag te genieten van het aanbod van kunst en cultuur, van hapjes en drankjes, en van de ontmoetingen onderweg.
Op één van die podia wordt een optreden verzorgd door het Friese duo Grytz & Grize.

Grytz & Grize
Aretha en Age
Evenals Elske DeWall zingen Grytz & Grize ook een mooi lied van Aretha Franklin, als een hommage aan deze onlangs overleden Amerikaanse soulzangeres.
En behalve de Friestalige bewerking 'Fersopen protter' van het bekende lied 'Verdronken vlinder' van Boudewijn de Groot zingt dit Friese duo uiteraard ook haar populaire en humoristische lied 'Sei Age':


Nazomeren aan het meer
Rond het avonduur komen we allen weer bijeen in restaurant Klein Zwitserland, waar we alvast dankbaar stilstaan bij de aanstaande 91e verjaardag van heit. En dan wordt deze gezellige familiedag afgesloten met een welverzorgd koud & warm buffet. Als alles is gezegd, gedaan en aan elkaar is verteld, nemen we afscheid van elkaar en gaat iedereen weer huiswaarts, terugziend op een mooie nazomerdag aan het meer.

Geen opmerkingen: