vrijdag 31 augustus 2018

Annemiek Schrijver bezoekt Refugio Ultreia Feinsum op Mijn Pelgrimspad van KRO-NCRV

Woensdagmiddag 29 augustus 2018 
Annemiek Schrijver arriveert op het Jabikspaad bij Refugio Ultreia FeinsumEen pelgrim bezoek een refugio

Een pelgrim, zwart gekleed, met een gele rugzak met Jacobsschelp wandelt over het Friese Jabikspaad, over de Hege Hearewei vanuit Stiens richting Feinsum.
Als ze via de Hyltsjebrêge It Kanaal heeft overgestoken, wandelt ze over het Flinterplein naar de ingang van Refugio Ultreia Feinsum.
Ze klopt aan bij de pelgrimsentree, wij doen open, en heten haar van harte welkom in ons pelgrimsonderkomen.
Ze is onderweg op het pelgrimspad en wil graag weten waarom wij hier in Feinsum een refugio hebben geopend.
We tonen haar onze refugio en gaan daar met elkaar in gesprek.

Mijn pelgrimspad
Deze pelgrim is Annemiek Schrijver, presentator-interviewer bij KRO-NCRV-tv.
Annemiek werkt momenteel aan een nieuwe serie afleveringen van haar tv-programma 'Mijn Pelgrimspad', dat vanaf 4 september 2018 wekelijks aan het eind van de middag wordt uitgezonden vanaf 17.10 uur op NPO2.
Ze bewandelt daarbij het Friese pelgrimspad, het Jabikspaad, en schenkt aandacht aan allerlei vormen van vroomheid in hout en steen en aan Friezen die zich verbinden aan dit pelgrimspad en aan het pelgrimeren.

Een refugio van en voor pelgrims in Feinsum
Vanmiddag is Annemiek Schrijver daartoe met haar tv-team bij ons op bezoek om opnames te maken voor de uitzending van 11 december 2018 om 17.10 uur op NPO2 (tv).
Nadat ze onze refugio heeft bekeken, volgt het interview in onze gastenkamer voor pelgrims, waarbij onder andere vragen aan de orde komen over hoe Durkje en ik ertoe zijn gekomen om hier aan het Jabikspaad een pelgrimsonderkomen te openen, hoe wij zelf pelgrim zijn geworden, over wat het betekent om pelgrim te zijn, hoe dat je leven verandert, en waar dat Godsvertrouwen van ons als pelgrims in zichtbaar wordt onderweg tijdens onze pelgrimstochten.
Naast het feit dat we Annemiek Schrijver en haar tv-ploeg een inkijkje bieden in onze bijzondere ervaringen tijdens onze pelgrimages, is het ook voor ons beiden louterend om onze oude en recente pelgrimservaringen weer naar boven te halen aan de hand van de mooie interviewvragen die het productieteam van dit tv-programma in de vraagstelling van Annemiek Schrijver aan ons voorlegt.

Drie Jabikspaad-pelgrims: Durkje, Annemiek, Wiep

Geen opmerkingen: