maandag 17 september 2018

35 van de 60

Zondag 16 september 2018 
Feestelijk huiskamerconcert van Grytz & Grize in Feinsum60 & 35
In het kader van mijn 60e verjaardag, en van die 60 jaar het 35e huwelijksjubileumjaar van Durkje en mij, hebben we de naaste familie en vrienden uitgenodigd om dat vandaag bij ons thuis met ons te vieren.
Om deze vreugdevolle mijlpalen feestelijk te omlijsten, hebben we het Friese muziekduo 'Grytz & Grize' uitgenodigd om een huiskamerconcert te verzorgen, opgebouwd uit hun Friestalig repertoire, aangevuld met enkele Engelstalige ballads en klassiekers.
Ook onze Pakistaanse vrienden Nasir & Shabana zijn er vandaag bij. Zij zijn vorige week feestelijk van start gegaan met hun eigen onderneming 'Lahore Catering', en zij verzorgen vandaag de Pakistaanse hapjes tijdens dit feest.

Huiskamerconcert
Om 15.00 uur begint in onze woonkamer het huiskamerconcert van Grytz & Grize met het mooie Friese lied 'Plúskes yn 'e wyn'. Tijdens het concert passeren veel Friese liedjes uit hun fleurige repertoire, zoals de songs 'Route soleil', 'Dûnsje my de leafde út', en natuurlijk eveneens 'Sei Age'. De meezing-klassieker 'In nije dei' doet het ook vandaag goed, en prachtig is de Friese vertaling van 'Verdronken vlinder', die wordt vertolkt als 'Fersopen protter'.
Vooral de ballad 'In your arms' doet het bij het jongere publiek goed, maar ook de humoristische songs als 'Living doll' en 'Don't advertise your man' worden enthousiast onthaald.
Een feestelijke bijdrage levert 'Jambalaya' aan de hand van Durkjes draai aan de 'Gisel van Grisel', en ook evergreens als 'Hello Mary Lou' en 'These boots are made for walking' doen het heel goed bij dit publiek vandaag.

Bliuw by my
Heel mooi is bij dit huwelijksjubileumconcert de afsluiting van Grytz & Grize met hun mooie Friese lied 'Bliuw by my'. Een welverdiend applaus valt de muzikanten Grytsje & Douwe ten deel.
Nadat 'Grytz & Grize' bedankt zijn voor hun prachtige huiskamerconcert, staan Shabana & Nasir klaar om onze gasten onder het genot van de drankjes te verwennen met een heerlijk assortiment Pakistaanse hapjes.
Als rond het avonduur de laatste gasten zijn vertrokken, laten wij thuis de boel de boel, en vertrekken naar Pingjum, waar we vanavond met onze kinderen en kleinzoon genieten van een feestdiner in Pizzeria Pingjum, dat zich profileert met de slogan 'Italiaans van het Wad'.
Aan het eind van deze bijzondere dag mogen we toch wel stellen dat we de twee feestelijkheden van deze dag met onze naaste familie en vrienden uitbundig hebben gevierd.

Route soleil:

Geen opmerkingen: