woensdag 6 juni 2018

Van markt naar kermis in Stiens

Dinsdag 5 juni 2018 
De eerste kermisauto arriveert op het dorpsplein van StiensMarkt wordt kermis
Aan het eind van de middag zijn de marktkooplui in Stiens bezig om hun marktkramen van de wekelijkse dinsdagmiddagmarkt op te ruimen.
Ondertussen lopen twee marktmeester op en rond het marktplein tegenover het voormalige Stienser gemeentehuis; een niet gebruikelijke situatie, dus er is iets bijzonders aan de hand.
Even later wordt duidelijk waarom deze marktmeesters hier nu zijn, want op het moment dat ze de roodwitte afzettingslinten aan de zijde van de Langebuorren deels verwijderen, komt er een aantal grote vrachtwagens met lange aanhangers van de zijde van de Sint-Vituskerk aan rijden, en zij draaien tegenover de winkels het marktterrein op.
Dit zijn de eerste auto's die arriveren om hier op het dorpsplein de kermis op te gaan bouwen.

Stienzer Keatsdagen 2018
Vanaf morgen tot en met zondag 10 juni 2018 zijn weer de jaarlijkse Stienzer Keatsdagen met onder ander ook de dames- en heren hoofdklasse partij kaatsen. Ook dit jaar belooft het, zowel op het Stienser kaatsveld als in de feesttent op het sportveld, weer een groot spektakel te worden, met onder andere hoofdklasse kaatsen, live muziek van top bands en een thema-avond, en natuurlijk op het dorpsplein de kermis!

Geen opmerkingen: