zaterdag 23 juni 2018

Teamdag Bestuursstaf NHL Stenden Hogeschool in Giethoorn

Maandag 18 juni 2018
Roofvogelshow in GiethoornRoofvogels

Met de collega's van de Bestuursstaf van NHL Stenden Hogeschool hebben we vandaag een Teamdag in Giethoorn.
In het eerste deel van de ochtend worden we ontvangen in Restaurant Holland Venetië, waar we voor een aantal programmadelen later vandaag ook steeds weer bijeenkomen.
Vóór de lunch gaan we naar buiten, waar we naast het restaurant een roofvogeldemonstratie krijgen aangeboden van de Roofvogelboerderij van Archeon.
In een grote witte bestelbus zijn enkele roofvogels meegenomen, die achtereenvolgens uit de bus worden gehaald, om van elke vogels iets te vertellen en te demonstreren.
Begonnen wordt met een verhaal over het meegenomen ooievaarsjong, en daarna volgen allerlei demonstraties met onder andere de Bengaalse Oehoe, een buizerd, een gier, en een adelaar.

Varen naar De Oude Aarde
Na de lunch is er gelegenheid om groepsgewijs electrisch te gaan varen in enkele gereedliggende sloepen, en voor wie dat wil, is er ook de mogelijkheid om te gaan kayakken.
Wat het weer betreft, hebben we pech, want tijdens onze boottochten op de heenreis en op de terugreis krijgen we te maken met een frisse wind, die gepaard gaat met enkele vervelende regenbuien.
Droog blijven is er niet bij, dus als we onderweg onze sloep verlaten om een bezoek brengen aan edelstenen- en mineralenmuseum 'De Oude Aarde' is iedereen al behoorlijk nat geworden van de aanhoudende regen.

Natje en droogje
Via het Bovenwijde en de Volkensvaart varen we weer terug naar Restaurant Holland Venetië, voor een hapje en een drankje, en rond het avonduur - als we allen weer enigszins zijn gedroogd en opgewarmd - worden we verwend met een welverzorgd buffetmaaltijd, waarbij er volop de gelegenheid is om in meer informele kring nader met elkaar kennis te maken met de collega's van ons nieuwe Bestuursstafteam.

Geen opmerkingen: