vrijdag 23 maart 2018

In libbenlang taal en muzyk fan Hindrik van der Meer

Zondag 18 maart 2018 
Hindrik van der Meer vertelt over taal en muziek

Poëtische taal en muziek
Met de titel 'In libbenlang taal en muzyk' komt Hindrik van der Meer uit het Friese Fûns vanmiddag met een gevarieerd programma vol muziek, poëzie en verhalen naar De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie.
Samen met mim zijn Durkje en ik erbij aanwezig, om met vele anderen vanmiddag te genieten van een deel van de grote opbrengst van poëtische taal en muziek, geschreven, gecomponeerd en gearrangeerd door deze artistiek veelzijdige kunstenaar.

Leven en werken
In zijn programma neemt Hindrik van der Meer ons vanmiddag vertellend, zingend en spelend mee op herinneringsreis door zijn leven en werken. Zo maken we vandaag nu eens voor het eerst en dan weer hernieuwd kennis met zijn grote repertoire aan kinderliedjes, gedichten, kerkliederen en musicals.
Op deze vertelde levensweg passeren ook de literaire en de muzikale bustochten door Fryslân, en vanzelfsprekend ook de periode die Hindrik en zijn vrouw Beitske voor zijn werk in een jongensinternaat doorbrachten in Papoea (het voormalige Nederlandsch Nieuw Guinea).
En - hoe zou het ook anders kunnen - we zingen vanzelfsprekend ook met elkaar een aantal bekende en graag gezongen liederen van Hindrik van der Meer.

Hulde
Het middagprogramma wordt afgesloten met een voordracht van Hindriks echtgenote Beitske.
Namens Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk en het publiek worden Hindrik & Beitske door bestuurslid Tjipke Bloemhof hartelijk bedankt voor de boeiende middag vol taal & muziek, en dan worden zij beloond met een welverdiend hartelijk applaus.
Beitske van der Meer-Stavenga sluit het middagprogramma af

Geen opmerkingen: