dinsdag 30 januari 2018

StudieStartWeek medio collegejaar 2017-2018

Maandag 29 januari 2018 
Studenten Hotel Management in de Canteen van Stenden Hogeschool in LeeuwardenFebruari-instroom
Het hogeschooljaar van Stenden Hogeschool en van andere hogescholen in Nederland vangt elk jaar per 1 september aan. De grootste groep instromende studenten start op dat moment met de hogere beroepsopleiding.
Stenden hogeschool biedt voor een aantal opleidingen daarnaast ook halverwege het collegejaar - in de overgang van het eerste naar het tweede semester - de mogelijkheid om met een nieuwe studie te beginnen. We noemen dat in onze hogeschool ook wel de februari-instroom, omdat deze groep studenten officieel de studie aanvangt met ingang van 1 februari.

StudieStartWeek 
Vanmorgen zijn enkele honderden nieuw-ingekomen studenten van deze zogenoemde februari-instroom met hun opleiding begonnen.
Vandaag is dat een grote groep studenten van de opleiding Hotel Management en van de tijdelijke  uitwisselingsstudenten van collega-instellingen, ook wel 'Exchange Students' genoemd, die veelal voor een half jaar vanuit het buitenland naar onze hogeschool komen, die we dan uitwisselen tegen onze studenten, die in ruil daarvoor zo'n half jaar op de buitenlandse hogeschool of universiteit gaan studeren.

Warm welkom
De nieuw ingekomen studenten worden vanmorgen door een deejay met enthousiaste muziek warm welkom geheten in een daarvoor in de centrale hal opgebouwd ski-dorp. Bij de ontvangst worden ze getrakteerd op warme chocolademelk met Apfelstrudel.
Daarna volgt een uitgebreid introductieprogramma, waarmee de nieuwe studenten kennis maken met Leeuwarden als studiestad, met de hogeschool als hun nieuwe onderwijslocatie en met de opleiding die zij als thuisbasis binnen onze hogeschool hebben gekozen.
Na vandaag zullen ook de nieuwe studenten van de opleidingen International Business & Management Studies, Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs en Media en Entertainment Management hun studie aanvangen met introductiedagen.
Al deze nieuwe studenten wensen we vooral veel succes en ook plezier toe tijdens hun studie.

Geen opmerkingen: