maandag 11 december 2017

Wit Advent @ Stenden

Maandag 11 december 2017 
De entree van De Haak van Stenden Hogeschool

Nog geen sneeuw van betekenis
Waar een groot deel van Nederland gisteren door een stevige sneeuwval werd bedekt met een laag sneeuw, is dat het noorden van Fryslân gisteren bespaard gebleven.
In de vroege ochtend van deze maandagochtend zijn dan toch de eerste tekenen van een laagje sneeuw over natuur en wegdek zichtbaar geworden ten noorden van Leeuwarden.
Als ik vanmorgen in alle vroegte in het donker de campus van Stenden Hogeschool betreed, is het golvende gazon vóór De Haak van Stenden bedekt met een dunne laag sneeuw, en in de grote ontvangsthal van De Haak zie ik bij de receptie de weelderig versierde kerstboom direct ook staan te pronken.

Sjippeglêde diken en snie
Of we dit jaar een witte Kerst zullen krijgen, weten we nog niet, maar een wit Advent is het in elk geval wel.
Vanmiddag wordt de sneeuwval heviger, en wel zo intensief dat onder andere ROC Friese Poort en ROC Friesland College veiligheidshalve haar leerlingen en medewerkers om 15:00 uur in de gelegenheid stellen alvast huiswaarts te gaan, teneinde door een besneeuwd Fryslân veilig thuis te komen.
Vlak na het avonduur geeft het KNMI 'code rood' (ga niet op reis als het niet hoeft) aan voor Fryslân en een half uur later meldt Arriva dat alle busverkeer in Fryslân is stilgelegd.

Geen opmerkingen: