woensdag 13 december 2017

Opening van de nieuwbouw van Stenden Hogeschool in Leeuwarden

Woensdag 13 december 2017 
Internationale studenten verzorgen een presentatie bij de openingsplaquette



















Feestelijke opening
Na een periode van nieuwbouw en verbouw hebben de studenten, medewerkers en gasten van Stenden Hogeschool in Leeuwarden direct al dankbaar gebruik gemaakt van alle nieuwe faciliteiten die Stenden biedt. Na de afgelopen zomervakantie werden al deze nieuwe faciliteiten intensief in gebruik genomen.
Het is altijd goed om afgeronde bouwprojecten of het gereedkomen van belangrijke fasen in grotere bouwprojecten met enige luister aandacht te geven, en dat is wat er vandaag bij Stenden in Leeuwarden ook gebeurt. We vieren vandaag namelijk de officiële opening van deze nieuwbouw van het hoofdgebouw, in de nieuwe centrale ontvangsthal van ons hogeschoolgebouw.

Speeches
Stendens teamleider Huisvesting en Projecten Siebrith Hoekstein heet vanmiddag alle interne en externe gasten van Stenden Hogeschool welkom bij aanvang van deze feestelijke opening, die vooraf al werd ingeleid met live muziek.
Eerste spreker is de architect Erik van Wel, die in zijn speech met name de aspecten Verbinding, Ontmoeting en Internationalisering met betrekking tot de nieuwbouw benoemt.
Tweede spreker is Klaas-Wybo van der Hoek, lid van het College van Bestuur van de hogeschool, die in zijn toespraak aangeeft dat we hier vandaag vieren dat we 3.300 vierkante meter uitbreiding officieel openen en als onderwijsfaciliteit aan onze studenten en collega's aanbieden. Ook benadrukt hij daarbij de toegevoegde waarde van 'de architect als kunstenaar'.

Plaquette
En dan nodigt Klaas-Wybo ons allen uit om een eindje verderop te gaan in het gebouw, waar drie van onze Stenden-studenten de openingshandeling zullen gaan verrichten. Zij leggen de verbinding van hun positie als student met de nieuwbouw die vandaag officieel in gebruik wordt genomen, en ter gelegenheid van die opening onthullen zij dan een meters brede plaquette.
Na alle toespraken wordt dit heuglijke feit gevierd onder het genot van een hapje en een drankje voor alle aanwezigen, waaronder ook de aanwezige buren van onze hogeschool, die voor deze openingsceremonie ook zijn uitgenodigd.

Geen opmerkingen: