zondag 19 november 2017

In God we trust

Zondag 19 november 2017
Volop muziek tijdens de Worship-avond van Rise in De Hege Stins in StiensDerde Open Worship-avond van Rise in Stiens
De jeugdband Rise heeft ons in Stiens en omstreken uitgenodigd om vanavond aanwezig te zijn bij  alweer hun derde open Worship-avond. Het thema van deze viering is: 'In God we trust!' (Wij vertrouwen op God!).
Het wordt vanavond een bijzonder mooie avond, met volop muziek van onder andere Opwekking, For King & Country en van Hillsong United.
Vanuit Belgiƫ is voor ons Jesmar Jonker gekomen, om voor ons als voorganger te spreken over het vertrouwen dat wij allen mogen hebben in God. Op een ontspannen avond als deze willen we samen met de spreker en met onze eigen jeugdband dichter bij God komen
De jeugdband Rise begint om 19.00 uur te spelen, en iedereen is vanaf die tijd op elk moment welkom om aan te schuiven, en daartoe blijven de kerkdeuren van De Hege Stins open staan voor ieder die zin heeft om deze mooie avond bij te wonen.

Zingen, bidden, bijbellezen en overdenken
Aan het begin wordt ter inleiding een korte film vertoond, die door Pieter samen met de jongeren is gemaakt, ter introductie van het thema van deze viering. Aansluitend wordt het lied 'Shoulders' gezongen.
Na inleidende woorden van Ytjanda worden de songs 'In Christ alone' en 'Stil mijn ziel wees stil' gezongen.
Aansluitend op de bijbellezing door Irma van Psalm 121 zingt de band het lied 'Mijn hulp is van u Heer'. Die tekst is voor spreker Jesmar Jonker het uitgangspunt voor zijn overdenking over Vertrouwen.
Daarna zingt de band met ons de songs: 'Oceans', 'This I believe' en 'Heel de aarde'.
Nadat Irma ze heeft ingeleid wordt voor en met ons gezongen: 'No longer slaves', Hou mij dicht bij U' en 'Licht van de wereld'.

Gezegend uiteen
Dan is het moment gekomen dat Jesmar nog eens naar voren komt om ons de Zegen van God mee te geven voor de komende week. En als welkome toegift zingt Rise nog eenmaal haar song 'Shoulders'. Iedereen zingt van harte mee, en dan horen we van Pieter dat we na deze viering met zijn allen nog welkom zijn in de ontvangsthal van De Hege Stins voor koffie, thee of frisdrank. De tientallen kerkgangers - jong en oud - bedanken de band Rise met een hartelijk applaus en gaan dan met zijn allen voor een gezellig nazit naar de hal van de kerk, om daar nog met elkaar na te praten over deze waarde(n)volle worship-avond.

Geen opmerkingen: