zondag 22 oktober 2017

Radiofraachpetear oer it NBG yn Tsjerke yn Beweging fan Radio Middelsé

Donderdagavond 19 oktober 2017 
De radiostudio van Radio Middelsé te StiensNBG yn Tsjerke yn Beweging
Even vóór 18.00 uur word ik verwacht in de studio van Radio Middelsé te Stiens. Deze radiostudio die verscholen ligt achter de overige bebouwing aan de Stienser Wythústerwei oogt als een moderne bunker, maar op deze verstilde plek vind je in het gebouwtje een ware radiostudio, met op de begane grond een ontvangstruimte, een techniekruimte en de radiostudio van waaruit de live-opnames worden gemaakt en via de techniekruimte uitgezonden in de ether en via internet.
Bij tijd en wijle word ik door een radioreporter weer eens uitgenodigd voor een radio-interview over een of ander onderwerp dat raakvlakken heeft met het wekelijkse radioprogramma 'Tsjerke yn beweging'. Joukje Deelstra heeft me voor de live-uitzending van vanavond en de herhaling van aanstaande zondagochtend uitgenodigd om als NBG-bestuurslid iets te komen vertellen over het bijbelwerk van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

Het bijbelwerk van het NBG
De radio-interviewster heeft zich terdege voorbereid op dit radiovraaggesprek, want ze is heel goed op de hoogte van allerlei actualiteiten rondom het werk van het NBG. Dat stelt ons in de gelegenheid om in ongeveer 20 minuten heel veel NBG-items de revue te laten passeren. Zo spreken wij bijvoorbeeld over het doel en de missie van het NBG, over de samenwerking van de werkorganisatie in Haarlem en al die vrijwilligers in het land, over de populaire website www.debijbel.nl van het NBG, en bespreken we enkele uitgaven van het NBG zoals de Nieuwe Bijbelvertaling, de Groene Bijbel, de nieuwe paperback-Bijbel, het kindermagazine Alef, en dat er vele wijzen zijn waarop mensen die het bijbelwerk een warm hart toedragen financieel kunnen bijdragen aan het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap, immers het NBG kan haar werk alleen goed (blijven) doen als al die mensen het NBG steunen met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, met hun lidmaatschap, donaties, giften, schenkingen, erfenissen en legaten. Daarmee gaat het belangrijke bijbelwerk in binnen- en buitenland voort, de wijde wereld in. Het NBG zorgt ervoor dat de Bijbel mensen bereikt, en óók aanspreekt.

Geen opmerkingen: