zondag 3 september 2017

Familiedag De Jong Boonstra in Heerenveen

Zaterdag 2 september 2017
Een prachtig fotoboek voor de 90e verjaardag van heit De Jong


Gecombineerde familiedag
Het is inmiddels te doen gebruikelijk dat we in de familie van Durkje na enkele tussenliggende familiedagen van gezin De Jong een familiedag organiseren waar ook de hele Boonstra-familie dan bij is, van de zijde van Durkje haar moeder. Dit jaar is het weer zo'n De Jong Boonstra-familiedag, die we vandaag vieren in De Goede Herderkerk van Heerenveen.

75 jaar en 90 jaar
Het is niet zomaar een familiedag, want we mogen dit jaar ook vieren dat 'omke Bearn Boonstra' zijn 75e verjaardag vierde en dat 'heit Pieter de Jong' over enkele dagen zijn 90e verjaardag gaat vieren.
Bij aanvang van de familiedag wordt dan ook uitgebreid stilgestaan bij deze bijzondere verjaardagen van beiden.

Feest-speech van Jan Wijbe voor pake
Familiefotoboek voor 90-jarige 
Baukje & Rauke hebben ter gelegenheid van de 90e verjaardag van pake een prachtig fotoboek voor pake gemaakt, waarin van alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen foto's, teksten en tekeningen zijn opgenomen.
Jan Wijbe heeft van een compilatie van portretten van pake een foto-presentatie gemaakt van pake door de jaren heen, van jong tot oud. Hij verzorgt een verjaardagsspeech en vanmiddag wordt zijn fotopresentatie enkele malen vertoond op de beamer.
En dan komt Baukje om aan pake namens alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen het prachtige fotoboek aan te bieden. Met wederom een toespraak wordt het fotoboek overhandigd, waarna pake het boek opent en ons een grote foto toont uit zijn kleuterschoolperiode uit het begin van de dertiger jaren van de vorige eeuw in Medemblik, waar het gezin De Jong toen tijdelijk woonde.
Aanbieding van het fotoboek voor pake door Baukje
Activiteitenmiddag
De familiedag wordt voortgezet met een dansje door Audrey, Rosanne en Thijs, en er is volop tijd om elkaar te ontmoeten, om te wandelen, te shoppen, en te fietsen.
De dag wordt afgesloten met een buffet, en daarna gaat iedereen weer huiswaarts naar alle delen van het land, dankbaar terugziend op een geslaagde familiedag.

Geen opmerkingen: