zondag 16 juli 2017

Ald & nij spul nei Aldlân & nij lân

Zaterdagochtend 15 juli 2017 
Het begin van de rommelmarktpartij is binnenBazaar / Rommelmarkt
Om de bazaar/rommelmarkt van onze Protestantse Gemeente van Stiens ook dit jaar weer tot een succes te maken doet de organiserende werkgroep een beroep op ons allen. 
Het is in voorjaar en zomer de periode dat velen hun overbodige spullen de deur uit willen doen.
Daarom worden we eraan herinnerd dat veel van de nog nette spullen goed gebruikt kunnen worden voor de jaarlijkse ‘rommel'markt. 
Boeken, platen, dvd’s en cd’s zijn bijvoorbeeld ook van harte welkom. 
En misschien hebben we thuis in een kast of op zolder ook nog nieuwe en/of ongebruikte spulletjes staan, bijvoorbeeld uit een kerstpakket of van een miskoop. Dan heeft de organisatie daar ook belangstelling voor. 

Twee goede bestemmingen
Net als alle voorgaande jaren houden we als kerkelijke gemeente deze bazaar/rommelmarkt niet zomaar. Een deel van de opbrengst gaat dit jaar naar de kinderboerderij Doniastate in Stiens. Bij deze kinderboerderij zijn een groot aantal mensen met een verstandelijke beperking aan het werk. 
Om daar een zo groot mogelijk publiek te trekken zijn er allerlei activiteiten voor kinderen beschikbaar, onder andere een kabouterbos, een speelweide, speeltoestellen, en natuurlijk vooral ook een groot aantal verschillende dieren. 
Er is nu behoefte aan een mogelijkheid om in deze kinderboerderij ook de jongere kinderen bezig te houden met digitale apparatuur. Dit kost uiteraard geld en dat wil de bazaarcommissie van harte ondersteunen met een deel van de opbrengst van de komende rommelmarkt/braderie.
Een ander deel van de opbrengst zal worden gebruikt voor het kerkenwerk van de Protestantse Gemeente te Stiens. Beide bedragen vinden dus een prima bestemming.

Ald en nij spul yn Aldlân en nij lân
Vanmorgen rijd ik het Stienser Aldlân in, waar we bij de boerderij van gemeentelid Hemeltjen onze overtollige spullen kunnen brengen. De ingebrachte goederen worden daar globaal gesorteerd. Een deel blijft hier achter in de boerderij van Hemeltjen, en alle dozen met spelletjes en boeken worden vervoerd naar de boerderij van gemeentelid Tilma, in het Stienser nijlân, waar deze goederen verder zullen worden gesorteerd, ten behoeve van een succesvolle verkoop op 9 september 2017 in het dorpscentrum van Stiens.

Geen opmerkingen: