dinsdag 30 mei 2017

Ook vindt de zwaluw haar woning

Woensdag 17 mei 2017 
De boerenzwaluw vindt haar woning in de nieuwbouwDe zwaluwen van Psalm 84

Afgelopen zondag tijdens de kerkdienst in De Hege Stins te Stiens sprak dominee Jaap Overeem tijdens zijn verkondiging onder andere over het feit dat ook in onze provincie Fryslân steeds meer oude kerken leeg komen te staan, en niet langer voor de zondagse eredienst in gebruik zijn. Hij vertelde dat het een enigszins geruststellende gedachte is dat in elk geval de mus en de zwaluw in dergelijke oude Friese dorpskerken nog hun woning vinden, daarbij verwijzend naar een tekstgedeelte uit Psalm 8, waarin staat geschreven:

Machtige Heer, mijn koning, mijn God,
zelfs mussen wonen in uw tempel.
Zwaluwen maken een nest bij uw altaar,
ze zorgen er voor hun jongen.
Gelukkig zijn mensen die wonen in uw huis,
want zij kunnen u altijd danken.

De boerenzwaluwen van Feinsum
En dan enkele dagen later vind ik in onze nieuwbouwwoning te Feinsum ook zwaluwen. De ramenloze garage biedt voor deze twee boerenzwaluwen volop gelegenheid om even een kijkje te nemen onder het hoog opgaande garagedak. Het stel zit hoog in de nok van de garage op de stalen balk waarop het garagedak rust.
Het zou me niet verbazen dat dit woningzoekende stel op korte termijn haar intrek neemt in deze Feinsumer nieuwbouw, om daar hoog en droog een nest te maken op de stalen balk.

Geen opmerkingen: