maandag 31 oktober 2016

Stilstaan bij verjaren

Zaterdagmiddag 29 oktober 2016 
Grafdecoratie kopen bij Groenrijk in LeeuwardenTerugzien in verdriet
Het is al weer ruim vijf en een half jaar geleden dat hait overleed na een lange periode van ernstig ziek zijn. Vandaag gedenken we zijn verjaardag. Bij leven was hij vandaag 82 jaar geworden.
Nu is het in de afgelopen jaren al gebruik geworden om op of rond zijn overlijdensdatum en zijn verjaardag met mim naar zijn graf in Onze Lieve Vrouwenparochie (Froubuurt) te gaan, om daar een moment stil te staan bij zijn leven en werken.
Het voorjaar en het najaar zijn geschikte momenten om weer enig onderhoud te verrichten aan de bloeiende planten die op zijn graf prijken.
Vanmorgen komt mim bij ons op bezoek, en na de koffie en de lunch rijden we eerst even naar een tuincentrum in Leeuwarden om daar een winkelwagen vol bloeiende en bessendragende plantjes te kopen, waarmee we het graf van hait willen gaan decoreren.

Vooruitzien met hoop
Als we op de begraafplaats komen van Froubuurt, schijnt de najaarszon vriendelijk, bij een aangename temperatuur. Het waait hier nu nauwelijks over de tamelijk kale kleibouwstreek van Het Bildt. Het is dus vriendelijk weer om in alle rust het grafmonument een goede schoonmaakbeurt te geven, en om daarna de verse nieuwe planten in de plantenbakken te planten, zodat het er na enige tijd weer netjes bij staat, de gure novembermaand en de koudere wintermaanden tegemoet.
Het is een dag van herinneren en gedenken, maar ook om het leven te vieren, dus vanavond gaan we met zijn allen als familie naar een gospel event in Leeuwarden, om gezamenlijk te genieten van mooie en hoopgevende muziek, als hartversterker.

Geen opmerkingen: