dinsdag 11 oktober 2016

Open Dag bij Jansma Burdaard

Zaterdag 8 oktober 2016 
In de productiehal van Jansma BurdaardOpen huis in Burdaard

Jansma Burdaard is een mooi Fries bedrijf in het noord-Friese dorp Burdaard, gelegen aan de Dokkumer Ee, ook bekend als doorgangsplaats voor de Friese Elfstedentocht op de schaats.
Jansma Burdaard is in Fryslân bekend als leverancier van met name kunststof kozijnen & dakkapellen. Maar het is ook een adres waar je terecht kunt voor schuifpuien, deuren, gevelbekleding, zonwering en isolatie, kortom allround in met name kunststof producten in de bouw.

Voor en achter de schermen
Gisteren en vandaag houdt Jansma Burdaard twee open dagen, waarvoor rondom veel reclame is gemaakt, dus je mag ook verwachten dat er volop belangstelling zal zijn van de nieuwsgierige Fries.
We zijn al zo vaak door en langs Burdaard gereden, maar nooit is het ervan gekomen om de showroom van Jansma Burdaard eens te bezoeken.
De Open Dag van vandaag is dan ook een mooie gelegenheid om eens een kijkje in de showroom, en ook achter de schermen te nemen, dus Durkje en ik reizen vanmorgen af naar Burdaard.

Innovatief fabricageproces
In een goed gevulde showroom worden alle gasten welkom geheten, waar men in een gezellige entourage alvast kennis kan nemen van het assortiment van Jansma Burdaard.
Men wil ons hier graag van alles vertellen over hun kunststof producten, en om dat aanschouwelijk te doen, worden alle gasten uitgenodigd voor een rondleiding in kleine groepen door de bedrijfshallen, waar we met eigen ogen het innovatieve fabricageproces van kunststof kozijnen en dakkapellen kunnen bekijken, onder leiding van Minne Jansma.
In de showroom kun je dan ook nog de nieuwste snufjes ontdekken op het gebied van bijvoorbeeld zonwering (zoals ook tussen dubbele beglazing) en isolatie.

Glaskunst en bouwkunst
Bijzonder is aan het eind van de rondleiding een presentatie van het restaureren van glas-in-lood-ramen, die evenals gezandstraalde ramen kunnen worden gemonteerd in dubbele beglazing, zodat ze tegen alle invloeden van buitenaf worden beschermd door de ramen aan de voor- en achterzijde van de glaskunst. Mooie voorbeelden van hoe kunst en techniek heel goed samen gaan bij nieuwbouw en restauratiewerk.

Geen opmerkingen: