maandag 3 oktober 2016

Afscheidsexpositie van Robin Stemerding @ Stenden

Maandag 3 oktober 2016 
Drie werken van Robin Stemerding in het Ontmoetingscentrum

Verbinding tussen kunst en supervisie
Momenteel hangt er in de gangen rond de grote zaal van het Ontmoetingscentrum van Stenden Hogeschool te Leeuwarden een serie schilderijen en foto's van Robin Stemerding, ter gelegenheid van zijn afscheid als supervisor van onze HBO-Bachelor-opleiding Creatieve Therapie (CT).
Deze creatief therapeut, kunstschilder en fotograaf is in de jaren 2010 tot en met 2016 als supervisor verbonden geweest aan de opleiding CT.

Bij deze tentoonstelling in de wandelgang hangt de volgende toelichting:

Voor Robin is zijn supervisorschap nauw verbonden met zijn kunstenaarschap.
Zowel in zijn werk met mensen als in zijn beeldend werk neemt hij de toestand van het 'niet weten' als uitgangspunt.
In zijn schilderijen en foto's kun je de ongewisheid zien waarin hij samen met zijn supervisanten afdaalt, om van daaruit tot leren en tot groei te komen.
Het feit dat die toestand niet voor iedereen gelijk is, en dat Robins supervisiepraktijk zich uitstrekt van studenten tot tbs-ers leidt tot een beeldend onderzoek, waarin de idee van 'het ongewisse' vanuit meerdere contexten vol aandacht wordt benaderd.
Het leuke is dat je in de subtiele ontwikkeling in vormgeving ook de ontwikkeling van Robin als supervisor kunt herkennen.
Het werk gaat daarmee in toenemende mate ook over de positie die je inneemt ten aanzien van je cliënt. het materiaal en van het onbekende.

Geen opmerkingen: