woensdag 24 augustus 2016

Heiwerk @ Stenden

Woensdag 24 augustus 2016 
Heiwerkzaamheden voor de nieuwbouw van Stenden in LeeuwardenVoorbereidend werk
Op 20 juni 2016 is de verbouw en nieuwbouw van Stenden Hogeschool te Leeuwarden begonnen.
Resultaat was dat eind juni grote delen van de hogeschoolcampus binnen en buiten waren veranderd in een bouwplaats.
Op het binnenterrein vóór de oorspronkelijke hoofdingang is aanvang juli begonnen met de voorbereidende grondwerkzaamheden voor de nieuwbouw.

De eerste paal geslagen
En deze week is het dan zover dat de heiwerkzaamheden voor de nieuwe aanbouw zijn aangevangen
Vandaag is officieel de eerste van de 130 heipalen de grond in geslagen, waarmee met enige officieel vertoon het startsein is gegeven voor de nieuwbouw van het lange gebouw, dat in de komende maanden vóór het bestaande hogeschoolgebouw wordt gebouwd. De eerste heipalen zijn nu de grond in gegaan, waarop de nieuwbouw zal worden gebouwd. Het gaat hier om een uitbreiding van 3.000 vierkante meter, die vooral zal gaan bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs.

Eigentijdse onderwijsfaciliteiten
In dit nieuwe gebouw zal onder andere onze grootste collegezaal met een capaciteit van 500 bezoekers worden gebouwd. Deze zaal kan te zijner tijd bijvoorbeeld ook worden gebruikt als ontmoetingsruimte voor de gezamenlijke activiteiten van NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool.
Verder komen er werkruimtes, waarin studenten individueel en in groepen goed gefaciliteerd aan hun onderwijsprojecten kunnen werken.

Geen opmerkingen: