dinsdag 12 juli 2016

Grondige voorbereiding op de bouw bij Stenden Leeuwarden

Dinsdag 12 juli 2016 
Uitzicht op het grondwerk voor de nieuwbouw bij Stenden in Leeuwarden
Kennisboulevard dicht
Na de eerste interne en externe voorbereidingen voor de verbouw en nieuwbouw van Stenden Hogeschool te Leeuwarden kun je er figuurlijk niet meer omheen, maar moet je er letterlijk wel omheen. Om een centraal marktplein met receptie en zitmogelijkheden te kunnen creëren, zal er een nieuw gebouw vóór en aan het huidige hogeschoolgebouw worden gebouwd.
Daarvoor zal de zogenoemde Kennisboulevard van Stenden gesloopt moeten worden. Dat gaat gepaard met lawaai, stof en het is ook een belangrijk veiligheidsissue. Daarom is de hele Kennisboulevard tussen het oorspronkelijke permanente en semipermanente (F-)gebouw op de begane grond afgesloten.
Daarmee zijn de voorwaarden geschapen om enkele gevelpartijen te openen, waaraan te zijner tijd de nieuwbouw verbonden zal worden.

Gevel open
Door één van die gevelopeningen heb je nu een mooi uitzicht over de bouwplaats op het centrum van de Stenden campus. Hier is vandaag te zien dat de enkele jaren geleden geplante hoogstambomen reeds zijn verwijderd, dat het cortex-stalen zitmeubilair nu wordt weggehaald, en dat met groot materieel is begonnen met het afgraven van het heuvelachtige binnenterrein van onze hogeschoolcampus.
Toch zullen ze vast en zeker nog veel dieper moeten graven, immers hier zal toch een bouwput komen waarin het heiwerk in augustus zal plaatsvinden voor de opbouw die in later instantie uit de grond zal oprijzen.
Op het buitenterrein is inmiddels deels over het parkeerterrein al een bouwweg aangelegd, zodat ook het zware bouwverkeer op verantwoorde wijze af en aan kan rijden. Door hoog opgaande hekwerken rijden wij nu voorzichtig het parkeerterrein af, waarbij bouwverkeer en hogeschoolbezoekers zo weinig mogelijk last van elkaar zullen hebben. En waar de verkeersstromen zich dan wel even kruisen, zullen we zo goed mogelijk en voorzichtig rekening met elkaar houden bij het op- en afrijden van het parkeerterrein.

Hoorverdovend
De werkzaamheden die veel lawaai met zich meebrengen, zijn zoveel mogelijk gepland in de komende zomerweken, om studenten en medewerkers weer zo rustig mogelijk te laten werken zodra het contactonderwijs in augustus/september weer zal aanvangen.
Voor de medewerkers en studenten die in de zomer in onze Leeuwarder Stenden Hogeschoolgebouwen doorwerken, zal het af en toe wel even wennen zijn aan het lawaai dat verbouw en nieuwbouw gebruikelijk met zich meebrengt, maar dat moeten we er met zijn allen maar voor over hebben om in de nabije toekomst weer een prachtig hogeschoolgebouw te verkrijgen. En geloof het of niet, maar deze week worden her en der oordoppen uitgedeeld, voor wie toch echt in betrekkelijke stilte wil doorwerken in de zomervakantieweken. Aan alles is dus gedacht, en overal wordt rekening mee gehouden. Zo gaat tijdens de verbouwing het hogeschoolwerk door.

Geen opmerkingen: