zondag 3 juli 2016

De bruiloft voorbereiden

Vrijdag 1 juli 2016 
Draaiboek voor de trouwceremonie doorsprekenMet het oog op morgen
Morgen is de grote dag waar we allemaal naar uit hebben gekeken. Morgen gaat onze dochter Baukje met Rauke trouwen. Een mooi vooruitzicht, om dankbaar voor te zijn.
Samen met hun ceremoniemeesters Jan Wijbe en Marijn hebben ze een gedetailleerd Draaiboek opgesteld, teneinde alles optimaal voor te bereiden.
Vandaag is de dag dat we als beide gezinnen samen de huwelijksdag gaan voorbereiden op de twee locaties waar we morgen het vrolijke feest van dit huwelijk zullen vieren.

In de Batholomeüskerk te Noordlaren
We beginnen vandaag in de Bartholomeüskerk van Noordlaren, waar morgen de trouwceremonie zal gaan plaatsvinden.
De kerkzaal gaan we inrichten. Morgen zal op uitnodiging van Baukje & Rauke tijdens de huwelijksvoltrekking ook Pieter zijn jeugdband Rise van de Protestantse Gemeente van Stiens optreden, hetgeen de nodige voorbereidingen vóór en achter in de kerkzaal vereist.
De kerkzaal wordt ook versierd met de pastelkleurrijke self made-decoratiematerialen. De heliumballonnen zullen morgenochtend pas worden bevestigd aan de kerkbanken aan weerszijden van het middenpad van de kerk.
De placering van de gasten van morgen wordt nu op locatie geregeld en voorbereid, en dan nuttigen we gezamenlijk een broodjeslunch.
Tenslotte nemen we met elkaar het hele programma van de trouwceremonie door, opdat we allen goed weten en afstemmen wie wat op enig moet doen, en op welke wijze dat zal worden gedaan.
Als dat allemaal klaar is, verlaten we de kerk, om naar Haren te vertrekken.

Wederzijdse ouders testen de fotobooth
In De Mikkelhorst te Haren
Vanmorgen is de feesttent voor morgen al opgezet op het terrein van Zorgboerderij De Mikkelhorst, waar Baukje & Rauke 'weekendvoedervrijwilliger' zijn. Het bruilofsfeest wordt morgen gevierd in deze tent, en op het omliggende terrein van deze Harense zorgboerderij. Voor haar vrijwilligerspaar stelde het management van deze grote zorgboerderij haar faciliteiten van harte ter beschikking, en daarmee blijkt dat voor haar cliënten, haar vrijwilligers en voor management en beheerders ook een bijzondere ervaring te zijn. Iedereen doet bijzonder zijn best om op aangename wijze alle benodigde voorbereidingen te treffen.
Met vereende krachten wordt alles versierd: de feesttent, de zalen, en het terras van de zorgboerderij. De dieren van de kinderboerderij zien deze bijzondere activiteiten alle op enige afstand aan.

Avond voor ouders met dochter-bruid in Groningen
Als ook dat allemaal klaar is, verlaten we met een goed gevoel ook De Mikkelhorst, om bij Jan Wijbe & Gaby thuis in Groningen vanavond samen met Baukje & Rauke de warme maaltijd te genieten. Daarna blijven Pieter en Rauke voor de komende nacht bij Jan Wijbe & Gaby, en gaan Durkje en ik als ouders met Baukje mee, om vanavond onder andere de trouwjurk-aankleedsessie van morgenochtend voor te bereiden, en om in de woning van Baukje & Rauke gedrieën de nacht door te brengen. Morgen vroeg op om met de bruid Baukje op tijd klaar te zijn voor de aankomst van de bruidegom Rauke.

Geen opmerkingen: