zaterdag 9 april 2016

Verhuizen van Groningen naar Meerstad

Zaterdag 9 april 2016 
Klaar om te lossen

Laden
Vandaag is het dan zover, Ruim twee weken na de oplevering is het al zover dat Jan Wijbe & Gaby kunnen verhuizen van Groningen naar Meerstad.
Vanmorgen vroeg rijden Durkje en ik naar Groningen om te helpen bij de verhuizing van de bovenwoning in het aloude Groningen naar de nieuwbouwwoning in de het geheel nieuw gecreëerde dorp Meerstad, dat ten oosten van de stad Groningen is ontwikkeld, en dat momenteel een grootschalige nieuwbouwlocatie is onder de rook van de Groninger hoofdstad.

Lossen
Bij aankomst in Groningen staat de verhuisauto al klaar voor het laden van alle huisraad. In betrekkelijk korte tijd wordt met man en macht gewerkt om alle huisraad van de twee bovenverdiepingen te halen, het in te laden, en om direct ook alle leeggehaalde woonvertrekken schoon te maken.
De meeste huisraad gaat in de eerste vracht mee naar Meerstad, waar we na een kop koffie beginnen met uitladen.
Als de vrachtwagen weer leeg is, maken we nog een rit naar Groningen om nog enkele grote stukken op te halen, die bij aankomst in Meerstad ook al weer snel de nieuwbouwwoning in worden gesjouwd.

Inrichten
Dan is het vanaf het begin van de middag in het nieuwe huis een kwestie van uitpakken, monteren, installeren, schoonmaken, en alles wat verder nodig om de nieuwe woonstee verder klaar te maken voor een comfortabele bewoning.

Geen opmerkingen: