vrijdag 8 april 2016

Expositie leiderschapsportretten leerkracht basisonderwijs

Vrijdag 8 april 2016 
Een deel van de expositie van leiderschapsportretten


Expositie over Leiderschap in het basisonderwijs 
Op de begane grond, achter het Auditorium van Stenden Hogeschool in Leeuwarden is een lange half-ovale gang. Deze gang wordt regelmatig gebruikt als expositieruimte. Op dit moment hangen aan de muren van deze expositiegang en ook in de gangen daarachter de leiderschapsportretten van eerstejaars studenten van de Christelijke Opleiding tot leraar Basisonderwijs van Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Heden en toekomst in beeld
De studenten kregen de opdracht om eerst na te denken over de vraag hoe zij zichzelf als toekomstig leraar/lerares zien, om dat beeld vervolgens vast te leggen in een fotoportret. Als je langs deze leiderschapsportretten loopt, zie je onze toekomstige leerkrachten van het basisonderwijs aan je voorbij gaan. Het is mooi om te zien op welke verschillende manieren al die studenten hun eigen beeld van heden en toekomst in hun fotoportret hebben vastgelegd.

Meesters en juffen vertellen over zichzelf

  • Juf Francisca wil graag kinderen stimuleren en er echt voor gaan om het beste uit kinderen te halen.
  • Meester Wibe wil vertrouwen, gelijkheid en luisteren uitstralen.
  • Juf Sjoukje vindt dat elke leraar genoeg kennis moet hebben van alle vakken en dat ook goed moet kunnen overbrengen aan de kinderen, in een veilige, leuke sfeer.
  • Meester Hendrik is erg behulpzaam en is altijd in voor een geintje, als het werk maar af komt, en als de kinderen hun best maar doen.

Doorontwikkeling 
En zo is elke student uniek en heeft elke eerstejaars student op deze expositie een eigen verhaal, met eigen beelden, met een geheel eigen combinatie van kenmerken en eigenschappen.
't Is mooi om het nu te bekijken.
't Is ook een goede zaak om hier als student over een jaar, over twee en over drie jaar nog eens op terug te kijken, want, is het dan nog steeds het portret van wie je bent en wie je wilt zijn?
En hoe verrassend zal het zijn om bijvoorbeeld vier jaar na afstuderen, na vier jaar lesgevende ervaring, nog eens weer terug te kijken op je eigen portret en op de bijgeschreven toelichting.
Is dat dan nog steeds jouw portret?

Geen opmerkingen: