woensdag 30 maart 2016

Kaartverkoop musical Batseba van start gegaan in Stiens

Woensdag 30 maart 2016 
De banner van de musical Batseba bij De Hege Stins in Stiens

Musical in de Stienser Sint-Vituskerk
Afgelopen zondag na de ochtendkerkdienst in de Sint-Vituskerk was het dan eindelijk zover: de langverwachte kaartverkoop van de Stienser musical 'Batseba' ging van start. Bij de uitgang van de kerkzaal liggen vier stapeltjes toegangsbewijzen op tafel. Het zijn de tickets voor de twee zaterdagavondenvoorstellingen vanaf 20:00 uur op 16 en 23 april 2016 en voor de twee zondagmiddagenvoorstellingen vanaf 15:00 uur op 17 en 24 april 2016, in alle vier gevallen uitgevoerd in de Sint-Vituskerk van Stiens. Vanmorgen zijn er nog volop kaarten beschikbaar, dus ik koop er direct een viertal om dit mooie muzikale event van de Protestantse Gemeente van Stiens vooral niet te missen.
Na de aankoop van deze toegangskaarten blijven we met de andere kerkgangers nog even koffiedrinken in de kerkzaal.

Batseba & David
De Stienser musical Batseba draagt de naam van de aantrekkelijke echtgenote van de soldaat Uria, die in het leger van koning David streed. Bij afwezigheid van haar man Uria ziet koning David zijn kans schoon, en laat de mooie Batseba bij zich komen. Het is het begin van een spannend bijbelverhaal, waarin het allemaal niet zo fatsoenlijk verloopt, maar waarin de gebeurtenissen uiteindelijk wel de inmiddels welbekende loop van de geschiedenis van Israël bepalen. 
Een grote groep gemeenteleden - jong en oud - gaat in de vier aprilvoorstellingen weer een bijzondere musical op het hoge podium brengen, waarbij het toneelspel, de zang en de muziekgroep van onze gemeente garant zullen staan voor een onvergetelijke ervaring.

Kaartverkoop in de Stienser Bruna
Als we afgelopen zondagochtend na het koffiedrinken in de kerk weer terugrijden naar huis en dan langs De Hege Stins rijden, zien we de nieuwe banner van deze musical opvallend aan de straatzijde in de tuin van De Hege Stins hangen. Wie nu over de Gysbert Japicxstrjitte wandelt of rijdt, kan deze mooie banner eigenlijk niet missen.
De eerste toegangskaarten zijn verkocht, en de rest van de toegangskaarten is gisteren in de open verkoop gegaan bij de Bruna in Stiens, teneinde iedereen in de gelegenheid te stellen om deze bijzondere Stienser musical in april bij te wonen.
De ervaring van onze vorige musical leerde dat de toegangskaarten in de voorverkoop snel 'uitverkocht' waren, dus als dat ook dit jaar het geval zal zijn, is het aan te raden zo spoedig mogelijk naar de Bruna in Stiens te gaan om daar nog toegangsbewijzen te kopen voor de voorstellingen waarvan - zo lang de voorraad strekt - nog kaarten te koop zijn.

Geen opmerkingen: