maandag 28 maart 2016

Bestemming Pasen bereikt @ Stenden

Paasmaandag 28 maart 2016 
De liturgische schikking op het altaar in Stenden Hogeschool te Leeuwarden


Tekens ter bezinning
Ook binnen Stenden Hogeschool hebben we ons in de afgelopen weken voorbereid op het Paasfeest van gisteren en vandaag.
In het Stiltecentrum van het Ontmoetingscentrum van Stenden Hogeschool te Leeuwarden heeft in de Veertigdagentijd een liturgische schikking gestaan, die ons doet zien en bezinnen op waar het bij het Paasfeest feitelijk om draait.
De paarse en overgangsroze kleden brengen ons naar het feestelijk wit van Pasen.
De kaarsen en het opgestelde gedicht laten ons letterlijk en figuurlijk nadenkend stilstaan bij de boodschap van het Paasfeest.

Kruis als redding
Dat kruis is in de passieweken alvast de vooruitwijzing naar waar het om draait, dat Jezus zwaar moet lijden en gewelddadig aan het kruis wordt genageld, om daar de vreselijke kruisdood te sterven.
Maar nu is het Pasen, nu is de bestemming bereikt, en nu mogen we voor altijd weten en nooit vergeten dat Jezus Christus ook voor jou en mij is gekruisigd om onze zonden op Zich te nemen, en dat Hij door Zijn kruisdood onze zonden weg heeft genomen, opdat wij bevrijd van die last de wereld in mogen gaan om goed te zijn, om goed te doen voor mens en wereld.

Vrij met een opdracht
Het verplicht je dan als christen weliswaar tot niets, maar het minste wat je er wel mee kunt doen, is dankbaar te zijn en toch wel een moreel appél op jezelf te doen om op weg te gaan en anderen te laten zien en ervaren dat het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus iets ten goede met jou heeft gedaan.

Een zalig en vrolijk Pasen gewenst!

Geen opmerkingen: