dinsdag 10 november 2015

Wopke van der Heide exposeert in het gemeentehuis van Stiens

Dinsdag 10 november 2015 
Slechtvalk met prooi

Expo bij de gemeente Leeuwarderadeel
Tot eind december 2015 exposeert kunstschilder Wopke van der Heide uit Hijum schilderijen in het gemeentehuis van de gemeente Leeuwarderadeel te Stiens. Van der Heide is in 1945 geboren in Britsum, vlakbij Stiens. Van jongs af aan had Wopke veel belangstelling voor de schilderkunst. Tijdens zijn maatschappelijke carrière is het schilderen er niet van gekomen, al bleef zijn belangstelling voor de schilderkunst en ook voor de natuur groot. Pas op latere leeftijd - na zijn 60e - is hij begonnen met kunstschilderen.

Realisme in natuur en landschap
Omdat Wopke van der Heide een natuurliefhebber is, hebben de meeste van zijn schilderijen de natuur en het landschap als onderwerp. Hierbij zijn kleur en sfeer een belangrijk uitgangspunt. De werkelijkheid zo realistisch mogelijk afbeelden, geeft hem de meeste voldoening. Meestal kiest hij zelf het onderwerp, maar hij werkt ook in opdracht. Wopke schildert zowel in acrylverf als in olieverf.

De slechtvalk met prooi
In het gemeentehuis hangt momenteel een verscheidenheid aan schilderijen, zoals een afbeelding van een garnalenkotter, een slechtvalk, en enkele landschappen bij bijvoorbeeld Lichtaard, Zwarte Haan en de Wide Mar bij Stiens. Eén van de geëxposeerde werken is het schilderij 'Slechtvalk met prooi', een olieverfschilderij op doek op een paneel van 48 bij 65 cm.

Geen opmerkingen: