donderdag 19 november 2015

Industry Fair 2015 Stenden Hotel Management School Leeuwarden

Donderdag 19 november 2015 
Alles staat klaar voor de Industry Fair 2015


Bijna mystiek
Vanmorgen vroeg om 7.30 uur wandel ik vanuit de ochtendschemering het inmiddels geopende Haak-gebouw binnen van Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Achterin dit hogeschoolgebouw staan de deuren van de Tentamenhal van Stenden uitnodigen wijd open.
De tentamenhal is compleet heringericht, zo blijkt. Geen lange rijen met toetstafels en stoelen, maar heel smaakvol ingericht voor de bruisende activiteit die ons vandaag te wachten staat.
Zo op de vroege ochtend, alles staat klaar, niemand te zien, op de grens van stilte nu en drukte straks; het zorgt bijna voor een mystieke sfeer.
Wat staat hier te gebeuren?

Industry Fair 2015
Zo'n 50 nationale en internationale horecabedrijven presenteren zich hier vandaag aan de studenten van onze Stenden-opleidingen voor hoger hotelonderwijs. Deze bevriende organisaties zijn ingegaan op onze uitnodiging om deel te nemen aan de vierde editie van de zogenoemde 'Industry Fair' van onze Stenden Hotel Management School.
De Industry Fair is de jaarlijkse stagebeurs voor studenten van deze horeca-opleidingen. Dit jaar zijn er al 20 stage-aanbieders meer dan vier jaar geleden, toen de hotelschool met de Industry Fair begon.

Hospitality Industry Wordwide
De stagebedrijven zien een grote meerwaarde in de studenten van onze hotelschool. Studenten ronden hun de opleiding af met een tien maanden durende managementstage. Dat is een periode waarin zij de horeca-organisatie intensief leren kennen en waar(in) zij kunnen bewijzen wat ze waard zijn. Veel bedrijven willen deze 'aanpakkers' daarna graag behouden voor hun organisatie.
Bedrijven zoals Hilton Worldwide, Starwood Hotels & Resorts, Marriott en ook de RAI Amsterdam, De Kookfabriek en Post Plaza presenteren zich hier vandaag aan meer dan 900 studenten van de hotelschool.
Daarnaast zijn er vandaag ook vertegenwoordigers vanuit onder andere New York, Bali en Dubai aanwezig, zodat onze hotelschoolstudenten zich ook volop kunnen oriënteren op allerlei stagemogelijkheden wereldwijd.

Lots to do
Items die vandaag tijdens deze drukbezochte Industry Fair 2015 ook centraal staan, zijn: Networking, Industrial Placement Opportunities, Speed Dating, Company Presentations, Career Opportunities en Management Development Programmes.

Geen opmerkingen: