woensdag 14 oktober 2015

International Day 2015 @ Stenden University

Woensdag 14 oktober 2015 
Duitse studentes presenteren hun 'Heimat' tijdens de International Day Rijk aan cultuur

  • Voor wie wie zien hoe de mensen zich kleden in het Afrikaanse Ghana ....
  • Voor wie wil proeven wat de mensen in Australië zoal eten ...
  • Voor wie wil weten wat de culturele tradities zijn in ons buurland Duitsland ...
  • Of in het algemeen gesteld: voor wie is geïnteresseerd in de culturen van onze medestudenten ...

... Om antwoord te krijgen op al deze - en nog veel meer vragen - organiseerden studenten en medewerkers van Stenden Hogeschool vandaag de jaarlijkse 'International Day' in de hogeschoolvestiging van Stenden in Leeuwarden.
Een mooie dag om elkaars verschillen en overeenkomsten nog beter te leren kennen, en bovenal een gezellig samenzijn waarin we de veelkleurigheid van onze hogeschoolgemeenschap voelen en vieren.

90 nationaliteiten
Er is ook dit jaar alle reden tot feest, want Stenden is inmiddels al zo'n 90 verschillende nationaliteiten rijk. Met de jaarlijkse International Day creëren onze studenten een kleurrijke, gezellige ontmoetingsplek, waar studenten, medewerkers en onze gasten van vandaag elkaar verrijken door elkaar (nog beter) te leren kennen en meer inzicht te geven in elkaars cultuur en waarden.

International Fair
Hier kun je de internationale sfeer van Stenden Hogeschool proeven tijdens de kleurrijke ‘International Fair’, waar studenten hun culturen presenteren met onder andere eten, drinken, muziek en filmpjes. Over de volle lengte van de brede lange gang van de begane grond staan veel stands, waar studenten hun thuisland vertegenwoordigen in traditionele klederdracht of beschilderd in de kleuren van de nationale vlag, te midden van de heerlijk ruikende etensgeuren van wereldgerechten en ook veel foto’s, vlaggen, nationale dranken, gebruiksvoorwerpen en overal blijde gezichten. Aandacht geven en aandacht krijgen, het doet alle mensen – waar ook ter wereld – zo goed.

Geen opmerkingen: