dinsdag 10 februari 2015

Stilletjes voorjaar in het Stiltecentrum

Dinsdag 10 februari 2015
Stille voorjaarsboden in het Stiltecentrum van Stenden Hogeschool Leeuwarden


















Voorjaarsboden
Zet in deze dagen ergens één of meer potten narcissen en/of hyacinten en/of één of meer vazen met tulpen op tafel, en je verkrijgt direct een lichtelijke voorjaarssfeer waar dergelijke voorjaarsboden verschijnen.
Zo is het momenteel ook in het Stiltecentrum in het Ontmoetingscentrum van Stenden Hogeschool te Leeuwarden.
Als je deze bezinningskapel binnentreedt, valt je oog direct op de inmiddels bloeiende narcissen; en als je even aandachtiger kijkt, zie je ook de hyacinten al in knop.

Licht dat doorbreekt en warmte brengt
Het zachte oranje-geel van de narcissen, met daaronder het frisse bladgroen op een mildgroene basis van mos, met hier en daar een slingerende bladerrijke stengel van een hedera-klimop, stralen een serene rust uit in deze stilteruimte, waar studenten, medewerkers en gasten van Stenden Hogeschool en van het Stenden Hotel te midden van de hectiek van de dag in alle rust weer op adem kunnen komen.
De voorjaarsbloempjes op het gedecoreerde altaar in het Stiltecentrum vertellen je ongehoord zachtjes dat het voorjaar zo stilletjes doorbreekt als teken van hoop, in het geloof dat het duister en de kou eens zal wijken voor aangenaam licht en warmte.

Geen opmerkingen: