dinsdag 20 januari 2015

Simon van der Weij exposeert in Stiens

Dinsdag 20 januari 2015
Schilderij van Simon van der Weij

Acryl
In de maanden januari, februari en maart van dit jaar exposeert Simon van der Weij een aantal van zijn acrylschilderijen in het gemeentehuis van de gemeente Leeuwarderadeel te Stiens.
Van der Weij woont in Stiens. Hij heeft in de afgelopen jaren veel gereisd. Zo verbleef hij onder andere tien maanden in Zuid-Afrika, en trok hij vijf maanden door India, Pakistan en Nepal.

Garagehouder wordt galeriehouder
In 1992 volgde Simon van der Weij een cursus moderne kunstgeschiedenis. Door deze cursus en door de gemaakte reizen werd zijn belangstelling gewekt voor kunst en geschiedenis.
Nadat Van der Weij vijf jaar geleden is gestopt met zijn werk als garagehouder in Stiens, heeft hij zijn voormalige garage verbouwd tot de huidige "Galery 'De Garaazje’".

Garagehouder wordt kunstschilder
Simon van der Weij besloot schilderles te nemen bij Peter van Houten in het Friese Foudgum.
Later volgde hij tekenlessen 'naar levend model' bij Jikke van der Zee. Daarna begon het tekenen voor Van der Weij een dagelijkse bezigheid te worden. Op allerlei soorten papier maakte hij portretten in potlood.

Expressief schilderen
Op dit moment schildert Simon bij Tet de Graaf met acrylverf op veelal grootformaat-schilderdoeken. Door de vrije beweging tijdens het staande schilderen komt er een zekere snelheid op gang van waaruit uitbundig expressief geschilderde mensfiguren en kleurrijke landschappen ontstaan.
In zijn werk wordt hij geïnspireerd door vrouwen, reizen, rockconcerten, Biodanza (Zuid-Amerikaanse groepsdans) en het Friese landschap.

1 opmerking:

Peggy zei

Va garagehouder tot kunstschilder! Spannend! Succes ook!