zaterdag 20 december 2014

Wiep de Wit exposeert in Stiens

Zaterdag 20 december 2014
Schilderij 'Op Skylge' van Wiep de Wit















Tekenonderwijs
De tentoonstelling die tot en met eind december 2014 in het gemeentehuis van de gemeente Leeuwarderadeel te Stiens is te bezichtigen, bestaat uit schilderijen en andere werken van Wiep de Wit uit het Friese Ferwert.
Zij is gemotiveerd en geënthousiasmeerd voor tekenen en schilderen door haar vroegere tekendocenten op de HAVO (o.a. Meinte Walta) en op de toenmalige Rijks Pedagogische Akademie te Leeuwarden. Na deze opleiding heeft ze de opleiding tot tekendocent gevolgd.


Op Skylge
Het uiten van haar creatieve ideeën is zo langzamerhand het zichtbare resultaat van haar passie voor kunst. Wiep de Wit ziet dagelijks in vondsten, vormen, kleuren en in allerlei composities uit haar omgeving, en ook tijdens haar reizen, veel mogelijkheden om zich te laten inspireren. Met die passie en inspiratie gaat ze vervolgens thuis intuïtief te werk. Door alle afwisseling komt ze steeds tot nieuwe uitdagingen, zodat ze weer verder kan met experimenteren.
De Wit werkt veel met acrylverf, omdat dit goed aansluit bij haar manier van werken. Ze gebruikt echter ook allerlei andere materialen zoals kleurpotlood, pastel- en oliekrijt om haar werk gestalte te geven. Zelfs zaken als modder, zand en koffie horen tot haar werkmateriaal.

Wiep werkt graag op diverse ondergronden, van klein tot groot formaat, waarbij de door haar gevonden materialen worden verwerkt in haar kunstwerken. Een mooi voorbeeld daarvan is het schilderij 'Op Skylge' (op Terschelling), dat momenteel in Stiens wordt geëxposeerd.

Fynsten
Karakteristiek voor haar werk is daarmee de variatie aan materie, zowel in uiteenlopende thema’s en sferen als in de toepassing van kleurgebruik. Die diversiteit aan werken blijkt ook uit het in het Stienser gemeentehuis te bezichtigen werk van Wiep, dat zeer uiteenlopend is.
Het thema van deze expositie in Stiens is 'Fynsten' (Fries voor: vondsten). De variëteit aan werken in deze tentoonstelling laat iets zien van de wijze waarop Wiep de Wit de wereld om zich heen beleeft, bekijkt en ervaart.

Geen opmerkingen: