woensdag 3 december 2014

Laatste bestuursvergadering van het Nijkleaster-kalenderjaar

Dinsdag 2 december 2014

Promoasjediske fan Nijkleaster yn 'e Redbadtsjerke fan Jorwert














Bestuur & medewerkers bijeen
Met het voltallige team van bestuurders en medewerkers van de Stifting Nijkleaster komen we vanavond bijeen in de benedenzaal van de Voorkerk in de Sint-Radboudkerk van Jorwert ten behoeve van de laatste bestuursvergadering van dit aflopende kalenderjaar.
Nadat de vaste vergaderstukken zoals notulen, actielijst en ingekomen stukken zijn gepasseerd, volgt een rapportage vanuit de Kleasterried aan het stichtingsbestuur. Hier wordt onder andere gerapporteerd over het doorlopen programma van het eerste kloosterweekend (Kleastersneon & Kleastersnein) van dit seizoen 2014-2015. De nieuwe programmering - met meer innerlijke rust - blijkt prima te bevallen.

Bestuursvacature Bouwzaken
Tot onze vreugde heeft ons zoekproces naar een nieuwe bestuurder tot succes geleid. We hebben kritisch gezocht naar een expert op het gebied van bouwzaken, omdat we nu toch heel serieus overwegen om ook naar een eigen kloostergebouw in hout en steen toe te werken. De kandidaat-bouwbestuurder heeft in Fryslân vele jaren zijn sporen ruimschoots verdiend op het gebied van allerlei bouwprojecten en hij is van harte bereid om met zijn specialisme in portefeuille tot ons stichtingsbestuur toe te treden, dus alles overziend benoemen we vanavond graag onze nieuwe medebestuurder.

Kloosterzaken
Nijkleaster blijft volop in ontwikkeling. Daarom bespreken we vanavond wat enkele mogelijke scenario's zijn voor de doorontwikkeling naar een volgende, gewenste organisatievorm van Stifting Nijkleaster.
Verder spreken we af dat we medio januari 2014 weer met vooral ook belangstellenden vanuit Jorwert in gesprek gaan over de wijze waarop we het beoogde klooster in Jorwert zo optimaal mogelijk kunnen inpassen in het dorp en haar gemeenschap. Als Nijkleaster op termijn ooit een klooster zou worden met een dragende, levendige gemeenschap voor bijvoorbeeld wonen, delen, werken, vieren en dienen is het essentieel dat bijvoorbeeld de inwoners van Jorwert en de gemeenteleden van de kerkelijke gemeente Westerwert meedenken en meepraten over mogelijke scenario's. Samen willen we graag doorgroeien 'Nei in hûs foar Nijkleaster'.
En natuurlijk moeten we ook de financiële kant goed in de gaten houden. Daarom bespreken we vanavond het concept van onze begroting voor 2015; voortbordurend op de resultaten van 2013, de begroting voor 2014, de voorlopige resultaten van het eerste halfjaar van 2014, en ook de stappen die we als en voor Nijkleaster voorwaarts willen zetten in 2015.

Geen opmerkingen: