zaterdag 20 december 2014

Jaarafsluiting met bestuursvergadering Jabikspaad

Donderdag 18 december 2014
De Jacobshoeve in kerstsfeer

Bestuursevaluatie
Als ik vanavond bij de Jacobshoeve in Sint-Jacobiparochie arriveer, zie ik hoe mooi de diepte van dit bijzondere pand op decoratieve wijze wordt benadrukt met lange strings kerstverlichting van voor tot achter langs de dakgoot boven de lange zijgevel. We komen hier in de Jacobshoeve vanavond als bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân bijeen ten behoeve van onze laatste bestuursvergadering van dit kalenderjaar.
Al geruime tijd staat de bestuursevaluatie op onze vergaderagenda, en omdat het er de vorige keren door de prioritering van andere agendapunten niet van is gekomen, en het er nu aan het eind van het jaar toch wel van moet komen, beginnen we onze bestuursvergadering van vanavond met een uur bestuursevaluatie. Daarin spreken we onder andere over het functioneren van onze  manier van werken, over het nieuwe vergaderformat dat voortaan zou kunnen leiden tot korte agenda's van bestuursprioriteiten; we spreken over de bestuurdersvacatures en over het al dan niet gaan werken met aan bestuurders gelieerde werkgroepen, die aandachtvelden zoals route, promotie, financiën en activiteiten zouden kunnen behartigen. De voorkeur blijkt uit te gaan naar het zo klein mogelijk organiseren van alleen de essentiële zaken die ons Fries-Overijsselse pelgrimspad 'het Jabikspaad' betreffen.

Bestuurszaken
Na ruim een uur bespreken we de andere zaken die voor vanavond ook op de agenda staan.
Aan de orde komen enkele binnengekomen reactie van wandelaars op het Jabikspaad. We bespreken wat we hiermee gaan doen.
We besluiten de offerte van onze uitgever de Friese Pers Boekerij te accepteren, waarmee we opdracht geven om een ongewijzigde, tweede editie van de zesde druk van onze routegids bij Drukkerij Hoekstra te laten drukken. Dat was ook wel nodig, want de verkoop van de voorraad routegidsen verliep ook dit jaar weer voorspoedig, waardoor we op dit moment al helemaal geen nieuwe gidsen meer in voorraad hebben. Op korte termijn zal de nieuwe editie van de routegids van het Jabikspaad dus verschijnen.
We hebben Osinga Software deze week opdracht gegeven om voor en met ons een nieuwe website voor het Jabikspaad te ontwerpen en te vullen, zodat we vanaf nu aan de slag kunnen om de transitie van de huidige naar de nieuwe website te maken. Die nieuwe website maakt het ons mogelijk om ook veel interactiever te worden, en voortaan ook gebruik te maken van combinatiemogelijkheden met bijvoorbeeld smart phones, apps en GPS-systemen.
Aan het eind van de vergaderingen passeren nog enkele nieuwtjes, zoals het initiatief om per juli 2015 een fietsverbinding te lanceren tussen ons Friese Jabikspaad en het Groningse Jacobspad; en tenslotte het op 18 september 2015 geplande Sint Jacobs-concert, waarbij Engelse hymnes ten gehore zullen worden gebracht, die alles te maken hebben met de pelgrims van/en Sint Jacobus. De première zal dan zijn in De Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie, en daarna zal dit concert door hetzelfde koor ook worden uitgevoerd in Utrecht en Den Haag.

Geen opmerkingen: