zaterdag 27 december 2014

De beste wensen van het CDA

Zaterdag 27 december 2014
Met vereende krachten wordt het wensbord bevestigd aan de palen














Mannenbroeders van Stiens
Op de terugweg van Leeuwarden naar Stiens zien we in de zuidoosthoek van een omgeploegde akker ten noorden van de Skrédyk vier mannen staan. Zijn het jagers, boeren, schatzoekers met metaaldectoren, of worden de sloten geschouwd?
Als we dichterbij komen, zien we dat het vier welbekende mannenbroeders zijn van het CDA van de gemeente Leeuwarderadeel.

De beste wensen voor iedereen
Het blijkt dat ze bezig zijn met het plaatsen van een groot promotiebord van hun gemeenteraadspartij, waarmee ze het voorbijgaande verkeer - evenals in voorgaande jaren - alvast 'De Beste Wensen' willen toewensen voor het nieuwe jaar.
De temperatuur ligt net boven het vriespunt, en er waait een straffe en koude wind, maar de vier politieke broeders werken met vereende krachten om hun promotie-wensbord in een ommezien met schroeven aan de opgerichte palen te bevestigen.

Protest of adhesie?
Af en toe passeert een claxonnerende automobilist, maar uit de klank van de claxons is niet gewaar te worden of dit protestklanken zijn van politieke opponenten, of adhesieverklaringen van broeders & zusters uit het eigen gemeentelijke CDA-nest.
Hoe het ook zij, het CDA wenst ons in elk geval de beste wensen voor het komende jaar.


Geen opmerkingen: