zaterdag 7 juni 2014

International focus @ Stenden University

Zaterdag 7 juni 2014

De entree van de Canteen van Stenden Hogeschool in Leeuwarden


















Stenden University heeft 9 hogeschoolvestigingen
Alle scholieren en hun ouders, familie en/of andere metgezellen zal het gisteren niet zijn ontgaan dat Stenden Hogeschool met recht een internationale hogeschool genoemd mag worden.
Stenden University - zoals Stenden Hogeschool wereldwijd wordt genoemd - heeft in Nederland vijf vestigingen (in Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden en Meppel) en in het buitenland nog vier internationale vestigingen in Zuid-Afrika, Thailand, Qatar en op Bali.
Studenten die zich bij Stenden aanmelden, maken een keus uit deze negen vestigingen, om daar hun studie aan te vangen.

Stenden is een internationale hogeschool
Gedurende de studieloopbaan @ Stenden bestaat de gelegenheid om een deel van je studie op een andere hogeschoolvestiging in Nederland of in het buitenland door te brengen.
Daarnaast heeft Stenden Hogeschool wereldwijd ook uitwisselingsprogramma's met tientallen andere buitenlandse hogescholen en universiteiten, dus voor Stenden University-studenten is er volop keus om een deel van de studie - of de gehele opleiding - in het buitenland te volgen.
Met dit aanbod komt Stenden University tegemoet aan de onderliggende behoeften en aan de specifiek wensen die veel studenten tegenwoordig hebben.

Stenden-opleidingen in het buitenland
Tijdens de open dagen en ook tijdens alle tussentijdse voorlichtingsactiviteiten worden toekomstige studenten in de gelegenheid gesteld om zich ruimschoots en goed te oriënteren op het geheel of deels volgen van een onderwijsprogramma in het buitenland.
Wie op een doordeweekse werkdag eens door de gebouwen van Stenden Hogeschool loopt, zal het opvallen dat het internationale karakter van onze hogeschool tot in alle hoeken van het hogeschoolgebouw duidelijk zichtbaar is.

Extra aandacht voor internationalisering
Tijdens open dagen wordt aan specifieke items van ons internationaal karakter enige extra aandacht geschonken, om in de drukte van de open dagen aan belangstellende scholieren in elk geval goed duidelijk te maken dat je voor een internationale hogeschool kiest, als je komt voor één van de uitdagende opleidingen van Stenden Hogeschool. Een mooi voorbeeld van zo'n extra attentie, zag ik gistermiddag tijdens de International Open Day gepresenteerd bij de ingang van de Stenden Canteen, het moderne en gezellige hogeschoolrestaurant, waar alle gasten gisteren welkom werden geheten, en waar ze alvast een eerste indruk konden krijgen van het uiteeenlopende lokale, regionale, nationale en internationale opleidingenaanbod van Stenden Hogeschool.

Geen opmerkingen: