woensdag 4 juni 2014

Frieslandrit Veteranen Vrachtauto Vereniging Noord Nederland

Woensdag 4 juni 2014
De Volvo Titan-N88 (1965-1973) met aanhanger van De Vries uit Beetgum


















Collector item-trucks
Toen Durkje en ik op zaterdagavond 24 mei 2014 op bezoek waren bij mijn moeder, konden we in Drachten nog genieten van het staartje van de Frieslandrit van de Veteranen Vrachtauto Vereniging Noord Nederland (VVVNN).
Op de ochtend van die dag verzamelden de truckers zich met hun collector item-trucks in Drachten bij het Fries Paardensport Centrum. Tijdens deze verenigingsdag reden ze in konvooi een route door Fryslân, waarbij men bij Scania-dealer Rinsma te Berlikum kon genieten van een truckerslunch.
Eindpunt van deze Frieslandrit was het Fries Paardensport Centrum te Drachten, waar deze clubdag ook begon.

Beheer en show van erfgoed
De VVVNN is in het jaar 2005 opgericht met als doel het gezamenlijk in stand houden en promoten van cultureel-technisch erfgoed; in het bijzonder oude gemotoriseerde voertuigen zoals vrachtwagens, bussen en brandweerwagens. De verenigingsleden zijn met name afkomstig uit de noordelijke drie provincies, die eigenaar, chauffeur of liefhebber zijn van deze grote oldtimers.
Het activiteitenprogramma van deze 'old truck(ers)-club' bestaat onder andere uit deelname met haar oldtimers aan oldtimershows, oldtimerbeurzen, clubweekends en in het voor- en najaar een collectieve rondrit, zoals op deze genoemde zaterdag.

Plezier voor twee
Toen aan het eind van deze Frieslandritdag de truckers weer huiswaarts keerden, konden wij genieten van al dat moois dat in een langgerekt konvooi aan ons voorbijtrok.
Dat dergelijke promodagen voor zowel de toeschouwers als voor de truckclubleden een plezier voor twee betekent, blijkt wel uit het enthousiast en alle toonaarden claxonneren op het moment dat ik een foto maakte van al dat mooi transport-erfgoed dat hier in betrekkelijk korte tijd aan mij voorbijging.

Geen opmerkingen: