dinsdag 17 juni 2014

De zwaluwen van Stenden vliegen uit

Dinsdag 17 juni 2014
Studenten en medewerkers vliegen als Stenden-zwaluwen uit


















Jaarafsluiting
In de loop van deze dagen en weken werken we toe naar de afronding van dit collegejaar. Studenten leveren hun moduulopdrachten in, tentamens worden gemaakt, presentaties worden verzorgd en afstuderenden leveren hun afstudeeropdrachten in en zorgen ervoor dat ze laatste studiepunten nog verdienen om met vlag en wimpel af te studeren.
Ook de docenten werken zo langzamerhand toe naar het eind van het schooljaar. De laatste lessen worden verzorgd, de laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe onderwijsmateriaal voor het komende collegejaar, opdrachten en presentaties worden beoordeeld en afstudeerwerken worden nauwgezet in tweetallen of in drietallen beoordeeld en besproken, teneinde te komen tot een letterlijk en figuurlijk verantwoorde beoordeling van afstudeerwerken.

Ver van (t)huis
Nagenoeg iedere student, docent, stafmedewerker, manager en bestuurder zal op enig moment in de komende weken de deur achter zich dicht trekken, om de hogeschool en het hogeschoolwerk tijdelijk achter zich te laten. Tijd voor vakantie, rust, re-creatie, her-schepping.
Buitenlandse studenten en medewerkers gaan in de vakantie meestal naar huis, naar hun thuis, in hun thuisland. Zij vliegen uit.
Nederlandse medewerkers en studenten verlaten meestal hun (t)huis, om enkele dagen of weken elders in het land of in het buitenland hun vakantie door te brengen. Ook zij vliegen uit.

Stiltecentrum van Stenden Hogeschool
Zo verlaten we binnenkort bijna allemaal onze studie- en werkplek om de weldaad van re-creatie elders te vinden, in rust, of in vakantiewerk, in stilte, of in de drukte van toerisme, in luieren en lezen, of in inspanning en beweging. Ieder op zijn of haar eigen wijze.
Voordat je als student of medewerker het hogeschoolgebouw in Leeuwarden verlaat, zou je eerst nog eens naar het Stiltecentrum in het Ontmoetingscentrum van Stenden Hogeschool kunnen wandelen, om daar even te gaan zitten, in stilte, al dan niet bij een brandend kaarsje, in stilte; om zo het overgangsmoment van school & werk naar vakantie & rust te markeren, in stilte.

Goed voor elkaar
Neem even plaats in deze kapel, kijk eens naar al die Stenden-zwaluwen, die alle met een briefje uitvliegen, met op die briefjes de namen van de tientallen landen waar onze studenten en medewerkers vandaan komen en naar toe gaan.
Ga even zitten, wees even stil; blik even terug op je collegejaar, zie je zelf hier en nu zitten, en denk een even na over de goede dingen die je in de komende dagen en weken zou kunnen gaan doen; goed voor jezelf, goed voor een ander, goed voor de Ander, goed voor elkaar.

Geen opmerkingen: