maandag 5 mei 2014

Terug naar Frankrijk

Vrijdag 2 mei 2014
Na zonsondergang wandelen over de boulevard van Biarritz


















Kennismaking met Els
Aangezien we onze vijf meivakantie-pelgrimsdagen achter de rug hebben, hoeven we vanmorgen niet zo vroeg op te staan. We ontbijten in de hotelkamer, schrijven een deel van de dagverslagen, pakken onze rugzakken in voor vertrek, en wachten dan tot Frans & Els Beckers ook gereed zijn. Els is vannacht met een lijnbus vanuit Nederland gearriveerd en heeft zich in de vroege ochtend bij haar echtgenoot Frans gevoegd.
Als ook Frans & Els uitgerust en wel gereed zijn voor de nieuwe dag, wandelen we gevieren naar het stadscentrum van San Sebastián, om daar onder het genot van koffie & broodjes in een eetcafé kennis te maken met Els, en met Frans terug te blikken op onze mooie wandeldagen van de afgelopen week.
Daarna gaan Frans & Els vandaag de stad bezichtigen, en morgen zullen zij samen de eerste dagtocht aanvangen van hun Camino del Norte, de pelgrimstocht richting Santiago de Compostela, langs de kust van noord-Spanje.  Durkje en ik nemen na deze koffie-sessie afscheid van Frans & Els, en dan wandelen wij door naar het treinstation van San Sebastián. Vanaf hier rijden de treinen elk half uur via het Spaanse Irún over de Spaans-Franse grens naar het Franse Hendaye. 

Van San Sebastián naar Biarritz
Om 11.45 uur vertrekt onze trein uit San Sebastián, en ruim een half uur later zijn we de Spaans-Franse grens al over, en staan we op het station van de Spaanse spoorwegmaatschappij in Hendaye. We hoeven dan maar enkele honderden meters te lopen naar het nevenliggende station van de Franse spoorwegmaatschappij in Hendaye. Als we daar een treinticket willen kopen, vertelt de kaartverkoper dat het - in plaats van met de trein - beter is om nu met de bus naar Biarritz te reizen, aangezien de bus veel eerder vertrekt, en we dan met de bus al in Biarritz arriveren, op het moment dat de trein pas uit Hendaye vertrekt. We wachten derhalve een uur op de volgende bus, en reizen dan met een lijnbus van Hendaye via Urrugne en Saint-Jean-de-Luz, via een bus-overstap bij Bidart met de tweede bus naar het stadscentrum van Biarritz.

Mooi uitzicht over strand en oceaan
In Biarritz vragen we bij de VVV naar een geschikt hotel in de binnenstad, en nog geen half uur later kunnen we in inchecken in Hotel Le Bellevue, tegenover het Casino, aan het strand en de boulevard van Biarritz. Nadat we ons hebben geïnstalleerd in onze hotelkamer, maken we een lange wandeling over de boulevard, langs het strand, langs de diverse uitkijkpunten over de Atlantische Oceaan, en door het winkelcentrum van Biarritz.
Vanavond vinden we een prachtige plek in een restaurant met uitzicht over de boulevard, het strand en de oceaan, en genieten we tijdens een heerlijk diner tegelijk ook van de in prachtige avondkleuren ondergaande zon, die rond 21.30 uur verdwijnt achter de horizon op de Atlantische Oceaan. Een mooie afsluiting van onze geslaagde pelgrimsvakantie in zuid-Frankrijk en noord-Spanje.

Geen opmerkingen: