dinsdag 13 mei 2014

Doopfeest

Zondag 11 mei 2014
Afsluiting van de doopdienst met muziek















Dopen & zalven
Ook vanmorgen is er in De Hege Stins van Stiens alle reden om een feestelijke ochtendkerkdienst te beleven. We vieren deze ochtend onder andere de doop van Roos Dineke, die in deze fleurige kerkdienst als baby door dominee Jaap Overeem wordt gedoopt en gezalfd.
In het begin van deze viering komt oma Dineke met haar gitaar naar voren, om samen met haar andere kleinkinderen enkele kleuterliedjes voor Roos en de gemeente te zingen. Het laatste liedje wordt muzikaal extra ondersteund door de voorganger op de vleugel, waardoor de gemeente zich ook vrijer voelt om dat kinderlied zachtjes mee te zingen met de peuters en kleuters op het podium.

Band & dominee
Tijdens de dienst wordt ook gezongen door enkele leden van de Groninger band 'Meadowlake, wat door de doopouders en de gemeente bijzonder wordt gewaardeerd.
Na afloop van de kerkdienst is er uiteraard gelegenheid om de doopouders en andere familie te feliciteren met de doop van Roos. Omdat de band ondertussen nog speelt en zingt, blijft de gemeente nog even zittend en staand luisteren naar de muziek, en als het lied 'Our Lord is een awesome God' bijna geen eind lijkt te krijgen, voelen de gemeenteleden zich vrij om naar voren te komen om de doopouders te feliciteren, en om baby Roos ook nog even te bewonderen.
Ondertussen klinken de gezamenlijke klanken van de muziek van de inmiddels uitgebreide band en dominee, staat de koffie voor alle gemeenteleden en gasten klaar in de ontvangsthal van de kerk, en blijft het nog lang gezellig.

Geen opmerkingen: