woensdag 28 mei 2014

Bestuursvergadering van Nijkleaster met Zelfevaluatie

Dinsdag 27 mei 2014

Zelfevaluatie, een kijkje naar binnen, met uitzicht naar buiten


















Zelfevaluatie Stichtingsbestuur
Vanavond begint onze bestuursvergadering van de Stifting Nijkleaster een half uur eerder dan te doen gebruikelijk, omdat we het eerste uur als bestuurders starten met de jaarlijkse zelfevaluatie van ons bestuurlijk functioneren. In de voorgaande bestuursvergadering hebben we het Protocol voor deze bestuurlijke zelfevaluatie vastgesteld, dat vandaag en in de komende jaren zal worden gebruikt in de laatste bestuursvergadering die vóór het zomerreces wordt gehouden.
Alle bestuurders worden eerst in de gelegenheid gesteld om bij toerbeurt te reflecteren op bijvoorbeeld het eigen, elkaars en als geheel bestuur functioneren, op de samenstelling van het bestuur, op haar taakverdeling, en op de relatie van de bestuurders met alle medewerkers en met alle externe relaties van Nijkleaster.

Van evalueren naar verbeteren
Dit jaar verdelen we dit proces in drie delen, want vanavond maken we een inventarisatie van al onze bevindingen, waarna drie bestuursleden alle bevindingen zullen analyseren en clusteren, waarna we tenslotte in onze juni-vergadering een aantal gewenste verbetervoorstellen voor ons eigen bestuurswerk zullen bespreken en afspreken. Zo willen we blijven werken aan een zo optimaal mogelijk functioneren van ons stichtingsbestuur.

Zakelijk deel
Daarna volgen nog ruim twee uren zakelijk beraad als bestuur, met nu ook enkele medewerkers van Nijkleaster erbij. Diverse bestuurszaken komen ter tafel, zoals bijvoorbeeld: Voortgang van Nijkleaster, Bestuurszaken (waaronder de invulling van een vacature), Jaarverslaglegging (met name Jaarverslag en Jaarrekening en Kascontrole), Voortgang op Fondsenwerving en Bouwzaken met betrekking tot onder andere 'De Ferdjipping' (Wie helpt ons?), en de voortgang van en het overleg binnenkort met de Kleasterried.

Geen opmerkingen: